ROBOTICA FTC: Romania a obtinut locul 1 la campionatul robotica FTC din Germania

Desfasurat in perioada 27-28 Februarie la Padendorf, Campionatul de robotica FTC din Germania a fost dominat de cele 3 echipe romanesti: AutoVortex, Autovortex Panzer Division, AutoVortex Racari.

Cele 3 echipe s-au calificat pe primele 3 locuri si au format aliantele cu celelalte echipe pentru finala competitiei.Membrii echipelor sunt elevi la liceele cu profil de informatica Tudor Vianu, Gh. Lazar din Bucuresti si Ion Ghica din Racari.

La eveniment au participat echipe din Germania, SUA, Anglia, Olanda, Arabia Saudita.

Desi nu se studiaza in scolile romanesti, robotica prinde din ce in ce mai mult si in Romania. Echipa AutoVortex este formata din elevi dedicati, care cu multa munca si pasiune, reusesc sa construiasca roboti competitivi in concursurile internationale FTC – First Tech Challenge.

Laboratorul lor este localizat intr-o farmacie parasita din com. Voluntari, Ilfov. Intr-un reportaj prezentat de DIGI24, Ionut Panea, profesor coordonator AutoVortex, declara ca „am ingenuncheat Europa”, si multi credeau ca a fost o lauda. Acum echipa AutoVortex este la al treilea loc I obtinut anul acesta, dupa reusitele din Coreea de Sud si Rusia.

„Avem ca obiectiv anul acestea clasarea pe podium la Campionatul Mondial FTC, din St. Loius, USA”, declara Dr. Ionut Panea, coordonatorul echipei.