Alegeri Consiliul Mediere: A venit momentul ca medierea sa functioneze in Romania

In curand vom avea alegeri Consiliul de Mediere pentru dobandirea calitatii de membru in din Romania.

Sub deviza “Credem in mediere” se vor desfasura o serie de intalniri in Bucuresti si in tara pentru dezbaterea Proiectului „Reconstructie – Implementare – Consolidare” .
La intalniri participa: Bogdan Stanescu, Mihai Munteanu, Simona Tociu, Nicoleta Ionescu, Dorin Barbulescu, personalitati care isi doresc sa aduca SCHIMBAREA în mediere, astfel încât:

– Mediatorii sa aiba medieri,
– Medierea sa fie cunoscuta si recunoscuta,
– Activitatea Consiliului de Mediere sa devina eficienta si transparenta,
– Corpul Profesional al Mediatorilor sa fie consultat pentru orice decizie care influenteaza profesia.

Mediatorii si medierea sunt principalii beneficiari ai rezultatului acestor alegeri si pentru ca se doreste o comunicare eficienta si transparenta, in perioada ramasa pana la desfasurarea alegerilor pentru demnitatea de membru in Consiliul de Mediere. Voturile mediatorilor vor consemna activitatea Consiliului de Mediere in urmatorii 4 ani.

Ideea lansarii Proiectului „Reconstructie – Implementare – Consolidare” s-a nascut din dorinta de a rezolva problemele de ordin legislativ si o serie de disfunctionalitati care au îngreunat de-a lungul timpului procesul de constientizare a populatiei cu privire la mediere, dezvoltarea si stabilizarea profesiei de mediator, astfel încât medierea se afla în acest moment într-o etapa de stagnare.

Obiectivele Proiectului „Reconstructie –Implementare – Consolidare”,  sunt structurate în doua etape 2015-2017, respectiv 2017-2019, iar initiatorii isi asuma responsabilitatea individual si colectiv . Echipa isi propune un set de solutii cu aplicabilitate imediata ai prin crearea de oportunitati, pentru a pune în valoare cunostintele profesionale ale mediatorilor, promovarea aceastei profesii de la stadiul actual, la stadiul de fenomen social care reglementeaza o stare de normalitate, dând posibilitatea cetatenilor sa constientizeze eficienta reala a Medierii.

Cei cinci initiatori ai programului „Reconstructie – Implementare – Consolidare” sunt prezentati mai jos:

stanescu

munteanuionescu

 

 

 

 

 

badulescu

tocitu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dezbaterile vor avea loc in urmatoarele orase:

Suceava – 11 februarie – ora 16:00 – Camera de Comert si Industrie Suceava

Iasi – 12 februarie – ora 16:00 – Facultatea de Hidrotehnica si Geodezie si Ingineria Mediului – Amfiteatrul 10

Galati – 14 februarie – ora 10:00 – Universitatea Dunarea de Jos (Facultatea de Drept) Aula Magna

Braila – 14 februarie – ora 12:30 – Aula Facultatii de Inginerie Dunarea de Jos

Buzau – 15 februarie – ora 10:00 – Sala Athena, Str. Mesteacanului, nr. 1”

Rm Valcea- 19 februarie 2015, ora 17:00, la Biblioteca Judeteana” Antim Ivireanu” , strada Carol I, nr. 26, Sala de conferinta, parter

Detalii Mediereinfo.ro