BERD implementează în România „Local enterprise facility”, fiind dispusă să investească în IMM-uri

BERD implementează în România programul „Local enterprise facility” în cadrul căruia este dispusă să investească aproximativ trei-patru milioane de euro sub formă de capital în întreprinderi mici şi mijlocii sau să acorde IMM-urilor împrumuturi în cuantum de cinci-şase milioane de euro.
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) implementează şi în România programul „Local Enterprise Facility”, în cadrul căruia întreprinderile mijlocii sunt sprijinite prin finanţare directă BERD, a afirmat joi, la Ploieşti, directorul pentru România al BERD, James Hyslop, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Un program important adus recent de BERD în România este Local Enterprise Facility, o facilitate de finanţare directă pentru IMM-uri care se adresează mai degrabă companiilor mijlocii. În această zonă BERD este dispusă să investească aproximativ trei – patru milioane de euro ca şi capital în IMM-uri sau să ofere împrumuturi de cinci, şase milioane de euro”, a declarat şeful BERD România.
James Hyslop a precizat că BERD, care lucrează şi cu fonduri de investiţii, este dispusă să investească „până la zece milioane de euro” în Romanian Foundations SME Fund, un fond de investiţii care susţine sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii din România.
„BERD consideră că IMM-urile rămân punctul central al economiei româneşti. 90 la sută din companiile active din România sunt IMM-uri, iar ele generează 70 la sută din produsul intern brut al României şi angajează aproximativ 60 la sută din forţa de muncă din România. Din aceste motive una dintre priorităţile BERD în România a fost să se asigure că un segment atât de important al economiei româneşti are acces la finanţare”, a spus James Hyslop.

Sursa: www.mediafax.ro