Bosch lansează noile pânze profesionale de ferăstrău sabie „Precision for Fiber Insulation”

Bosch lansează noua gamă de pânze profesionale de ferăstrău sabie „Precision for Fiber Insulation”, un sistem de pânze pentru profesionişti, care permite o tăiere precisă şi confortabilă a materialelor de izolaţie din fibră. Până acum, aceste materiale au fost tăiate, aproape fără excepţie, folosindu-se cuţite manuale. Prin lansarea acestui produs, Bosch răspunde noilor cerinţe ale operaţiunilor de izolare – fie că este vorba de izolarea acoperişurilor sau de cea a faţadelor. Pentru întâmpinarea reglementărilor curente cu privire la protecţia termică şi la standardele de economisire a energiei, profesioniştii precum constructorii, tâmplarii, instalatorii de podea, acoperișuri sau fațade trebuie să folosească materiale izolante din ce în ce mai groase şi mai dense, operaţiunile de tăiere fiind mai obositoare, iar tăieturile mai puţin precise.

Bosch lansează noile pânze profesionale de ferăstrău sabie „Precision for Fiber Insulation” 1

Precizie înaltă datorită geometriei speciale a dinţilor pânzei

Bosch rezolvă această problemă cu pânzele de ferăstrău sabie „Precision for Fiber Insulation”, care au fost special create pentru o muncă uşoară şi precisă. Acestea au marginea zimţată, simetrică pe ambele părţi. Grosimea şi lăţimea pânzei sunt mai mari – drept urmare, sunt mai stabile şi urmează direcţia de tăiere dorită. Astfel, se obţin tăieri unghiulare precise, fără devieri, chiar și în locurile dificile (uși, geamuri, guri de aerisire). În plus, vârful pânzei este ascuţit, ceea ce asigură tăieri precise cu pătrundere directă în material. Când se doreşte efectuarea unui decupaj, acest lucru reprezintă un avantaj important. Mai mult decât atât, efortul depus este mult mai mic, timpul de lucru este redus și se obțin tăieri drepte și precise indiferent de lungimea sau lățimea dorită.

Trei tipuri de pânze: pânza potrivită pentru fiecare proiect

Pânza de ferăstrău sabie S 2013 AWP are o suprafaţă mult mai mare şi mai lungă, fiind aşadar gândită pentru tăierea materialelor izolante din fibră mai groase şi mai dense, cu o grosime de până la 300 de mm. Pânzele S 1113 AWP şi S 1213 AWP sunt mai înguste şi datorită design-ului lor compact sunt ideale pentru tăierile curbate (de exemplu: decuparea materialului de izolaţie în jurul ţevilor), pătrunzând până la o grosime de 175, respectiv 250 de mm. Acest lucru permite profesioniștilor să aleagă pânza de ferăstrău potrivită pentru grosimea şi densitatea materialului respectiv şi să monteze izolaţia simplu şi rapid.

Pânzele de ferăstrău sabie „Precision for Fiber Insulation” se potrivesc tipurilor uzuale de ferăstrău sabie datorită sistemului universal de prindere. Bosch oferă în prezent două scule electrice cu fir: GSA 1100 E Professional şi GSA 1300 PCE Professional şi de asemenea două scule electrice cu acumulator: GSA 36 V-LI Professional pentru performanţe înalte şi GSA 10,8 V-LI Professional, un ferăstrău sabie foarte mic şi compact pentru profesionişti.

Divizia de Scule Electrice a Grupului Bosch este lider mondial pe piaţa sculelor electrice, a accesoriilor aferente și a aparatelor de măsură. În 2013, cei aproximativ 19.000 de angajați ai diviziei au generat vânzări de 4,0 miliarde de euro, din care 90 la sută în afara Germaniei. Cu mărci precum Bosch, Skil şi Dremel, divizia se caracterizează prin concentrare pe clienţi şi progres tehnologic. Principalii factori de succes sunt puterea şi ritmul inovaţiilor. În 2013, 35 la sută din vânzări au fost generate de produse aflate pe piaţă de mai puţin de doi ani. În 2014, divizia de Scule Electrice va lansa din nou mai mult de 100 de produse pe piața germană în cele patru segmente de business – scule electrice, accesorii, aparate de măsură şi scule electrice de grădină.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. În anul fiscal 2013, cei aproape 281.000 de angajaţi au generat vânzări de 46,1 miliarde de euro (Notă: Ca urmare a unei modificări în normele legislative care reglementează consolidarea, cifrele din 2013 pot fi comparate doar într-o măsură limitată cu cifrele din 2012). Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie și vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. În 2013, Bosch a investit aproximativ 4,5 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare și a înregistrat aproape 5.000 de patente pe plan internaţional. Aceasta înseamnă o medie de 20 de patente pe zi. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viaţă”.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com şi www.bosch-press.com.