Bosch lansează pe piaţa de scule electrice noul detector D-tect 120 Professional pentru profesioniști

Bosch lansează pe piaţa de scule electrice din România noul detector D-tect 120 Professional pentru profesioniști. Acesta este foarte uşor de folosit, având doar cinci butoane: butonul de ON/OFF, câte un buton pentru fiecare mod de lucru (Gips-carton, Universal și Beton) și butonul ON/OFF pentru sonor. Utilizatorul trebuie doar să seteze modul de lucru adecvat tipului de material pe care îl scanează. Cu ajutorul detectorului D-tect 120 Professional de la Bosch se poate verifica dacă peretele conține obiecte metalice, feroase sau neferoase, cabluri electrice sau alte tipuri de cabluri (de exemplu cabluri de rețea), precum și structuri de lemn sau țevi de plastic folosite în instalațiile de apă. Mai mult, acesta detectează poziția obiectelor aflate în pereți, pentru a le proteja în timpul găuririi. Adâncimea maximă de detectare este de 12 centimetri și variază în funcţie de modul selectat.

Noile caracteristici fac detectarea mai ușoară

Detectarea cu D-tect 120 Professional este mai ușoară datorită a două caracteristici: cea de măsurare în punct și cea de găsire a centrului. Măsurarea în punct permite detectarea exactă în spațiile greu accesibile. Nu sunt necesare mișcările repetate pe o suprafață pentru a detecta un obiect, D-tect 120 Professional găsește obiectele din pereți dintr-o mișcare. Acest lucru este posibil datorită benzii cu senzori radar foarte îngustă. Atunci când un obiect este detectat, pe display-ul sculei electrice apare un reticul. Patru săgeți indică în ce direcție trebuie mutat detectorul pentru a alinia acest reticul cu centrul obiectului identificat. Acest lucru facilitează, de exemplu, fixarea dulapurilor sau a altor piese grele de mobilă în pereții cu structuri de rezistență metalice sau de lemn.

Ușor de citit datorită principiului semaforului

Rezultatele sunt ușor de citit datorită celor 3 LED-uri care corespund culorilor semaforului. Verde înseamnă că nu a fost detectat niciun obiect, galben înseamnă că dispozitivul trebuie repoziţionat pentru a identifica obiectele din perete, iar roșu indică existența unui obiect în perete. În cazul unui cablu de tensiune, se aprinde LED-ul roșu, însoțit de un semnal sonor repetitiv. De asemenea, existenţa electricităţii este semnalată şi pe display-ul sculei electrice.

Dacă utilizatorul a identificat centrul obiectului din perete, acesta poate fi marcat în partea superioară și în lateral prin intermediul marcajelor de pe detector. Calibrarea lui D-tect 120 Professional se face automat. Astfel, acesta este gata de lucru imediat după pornire și se elimină erorile cauzate de calibrarea incorectă. Alte avantaje sunt greutatea redusă și designul compact: cântărește doar 500 de grame, are o lungime de 22 de centimetri și o lățime de 9 centimetri, fiind ușor de folosit și în spațiile greu accesibile.

Alimentare dublă, cu acumulator sau baterii alcaline

Pentru prima dată, Bosch oferă un detector cu posibilitate dublă de alimentare: fie este folosit un acumulator de 10,8 V din gama de scule electrice profesionale, fie sunt folosite patru baterii alcaline AA, împreună cu adaptorul AA1 Professional. Astfel, utilizatorul dispune de flexibilitate în selectarea unei surse de alimentare.
Divizia de Scule Electrice a Grupului Bosch este lider mondial pe piaţa sculelor electrice, a accesoriilor aferente și a aparatelor de măsură. În 2013, cei aproximativ 19.000 de angajați ai diviziei au generat vânzări de 4,0 miliarde de euro, din care 90 la sută în afara Germaniei. Cu mărci precum Bosch, Skil şi Dremel, divizia se caracterizează prin concentrare pe clienţi şi progres tehnologic. Principalii factori de succes sunt puterea şi ritmul inovaţiilor. În 2013, 35 la sută din vânzări au fost generate de produse aflate pe piaţă de mai puţin de doi ani. În 2014, divizia de Scule Electrice va lansa din nou mai mult de 100 de produse pe piața germană în cele patru segmente de business – scule electrice, accesorii, aparate de măsură şi scule electrice de grădină.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. În anul fiscal 2013, cei aproape 281.000 de angajaţi au generat vânzări de 46,1 miliarde de euro (Notă: Ca urmare a unei modificări în normele legislative care reglementează consolidarea, cifrele din 2013 pot fi comparate doar într-o măsură limitată cu cifrele din 2012). Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie și vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. În 2013, Bosch a investit aproximativ 4,5 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare și a înregistrat aproape 5.000 de patente pe plan internaţional. Aceasta înseamnă o medie de 20 de patente pe zi. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viaţă”.