Bosch și Dremel împreună cu IKEDOO ajută 200 de copiii să construiască un OZN gigantic

Pe data de 18 octombrie 2014, Bosch și Dremel vor susține institutul IKEDOO în provocarea „Laboratorul Mobil IKEDOO Space Launch” – un eveniment organizat pentru copiii din București, care sunt invitați în parcarea din Mall Plaza România (bulevardul Timișoara, numărul 26) să construiască un OZN demn de Cartea Recordurilor. Astfel, 200 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani sunt așteptați să participe gratuit la construcția OZN-ului gigantic.

„Copiii iubesc să construiască, iar noi iubim copiii! Am contopit aceste elemente si a rezultat un proiect deosebit: Laboratorul Mobil IKEDOO!”, au afirmat reprezentanții institutului. În cadrul acestui proiect, un microbuz a fost transformat într-un laborator de educație „experiențială” pentru copii, fiind dotat cu scule electrice Bosch şi Dremel. Cei mici vor participa la realizarea celei mai mari construcții făcute vreodată de către juniori – un OZN compus din 1.600 de piese (tuburi de plastic PVC), iar micii ingineri vor fi responsabili de fiecare etapă a construcției – de la tăierea și lipirea materialelor, până la măsurarea și montarea acestora.
Evenimentul va începe la ora 10:00 și va dura aproximativ 6 ore, culminând cu lansarea OZN-ului construit de copii. Pentru înscriere și mai multe informații despre eveniment puteți accesa site-ul http://lab.ikedoo.com/.
IKEDOO este un institut de cercetare dinamic care generează programe educaționale avangardiste pentru copii. Cei de la IKEDOO consideră că pregătirea tehnică / vocațională trebuie să se regăsească în mod obligatoriu în procesul de învățare al oricărui copil. Faptele educă mai bine decât cuvintele, dar pentru aceasta este nevoie de experiența potrivită.

Divizia de Scule Electrice a Grupului Bosch este lider mondial pe piaţa sculelor electrice, a accesoriilor aferente și a aparatelor de măsură. În 2013, cei aproximativ 19.000 de angajați ai diviziei au generat vânzări de 4,0 miliarde de euro, din care 90 la sută în afara Germaniei. Cu mărci precum Bosch, Skil şi Dremel, divizia se caracterizează prin concentrare pe clienţi şi progres tehnologic. Principalii factori de succes sunt puterea şi ritmul inovaţiilor. În 2013, 35 la sută din vânzări au fost generate de produse aflate pe piaţă de mai puţin de doi ani. În 2014, divizia de Scule Electrice va lansa din nou mai mult de 100 de produse pe piața germană în cele patru segmente de business – scule electrice, accesorii, aparate de măsură şi scule electrice de grădină.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. În anul fiscal 2013, cei aproape 281.000 de angajaţi au generat vânzări de 46,1 miliarde de euro (Notă: Ca urmare a unei modificări în normele legislative care reglementează consolidarea, cifrele din 2013 pot fi comparate doar într-o măsură limitată cu cifrele din 2012). Grupul Bosch este structurat în patru sectoare de activitate: tehnologie auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum, energie şi echipamente pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele aproape 360 de filiale şi companii regionale din peste 50 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie și vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. În 2013, Bosch a investit aproximativ 4,5 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare și a înregistrat aproape 5.000 de patente pe plan internaţional. Aceasta înseamnă o medie de 20 de patente pe zi. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viaţă”.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi paginile de internet www.bosch.com şi www.bosch-press.com.