Cardul de sănătate îi îmbolnăveşte de nervi pe medici şi pe pacienţi

Cardul de sănătate îi îmbolnăveşte de nervi pe medici şi pe pacienţi. Acum s-a blocat sistemul pentru Casa de Asigurări a Ministerului Apărării – OPSNAJ. De peste o săptămână, nimeni nu ştie cum vor fi decontate consultaţiile şi medicamentele compensate. Şefii Casei Nationale susţin că, luni, au aflat de probleme.

Dacă tokenul sesiunii lipseşte, cardul nu poate fi citit, dacă acest card nu poate fi citit, consultaţia dată în baza cardului este zero.

Pacienţii înscrişi la Casa de Asigurări de Sănătate a Ministerului Apărării-OPSNAJ, nu pot primi medicamente compensate pentru că sistemul cardurilor de sănătate nu funcţionează.

Medicii pot elibera retetele offline când sistemul nu funcţionează. Au apoi la dispoziţie 72 de ore să introducă datele online.

Termenul a fost însă demult depăşit în acest caz. Iar medicii se tem ca vor aduce bani de acasă pentru serviciile acordate.

Abia acum Casa Naţională de Asigurări vrea să facă verificări.

Săptămâna trecută sistemul informatic pentru cardul de sănătate a fost blocat peste 20 de ore în toată ţara.Blocaje apar şi la fiecare început de lună.

Autorităţile spun că pregătesc licitaţia pentru un nou contract de mentenanţă a sistemului.

– See more at: http://stiri.tvr.ro/blocaj-al-sistemului-pentru-cardurile-de-sanatate-de-la-opsnaj_71128.html#sthash.agAmOnky.dpuf