Caserola de varză şi cartofi, ultimul dezmăţ culinar înainte de postul Paştelui

Caserola de varză şi cartofi

Pentru zilele în care vrei să îşi aminteşti gustul mâncărurilor din Ardeal, iată o reţetă simplă şi economică, pentru care îţi trebuie „materii prime” simple şi ieftine.

Ce ai nevoie: o varză acră nu prea mare, , 5 cartofi nici prea mari, nici prea mici, jumătate de litru de vin alb popular, 200 de grame de kaizer, nişte ulei, cimbru, suc de rosii sau o cutie de roşii cubuleţe, condimente diverse, dar nepărat, piper.

Cum se face: cureţi şi fierbi cartofii. Separat, tai felii varza şli kaizerul. Faci un sos cu sucul de roşii, adaugi la el piper, cimbru. Tai cartofii în patru felii, ca pe pepene. Ungi o tavă cu ulei, arnajezi cartofii frumos, presari mărar, pătrunjel, acoperi cu varza, iar mărar, pătrunjel, acoperi totul cu feliuţele de kaizer. Torni sosul de roşii, scuturi să se aşeze bine, torni vinul alb, iar scuturi caserola uşor. Acoperi cu folie, dai la cuptorul fierbinte (mediu spre maxim), iar după 35 de minute începi să verfici, la 45 ar trebui să fie gata. Scoţi folia, mai dai la cutor 5 sau 10 minute, să se rumenească, şi chiar ai terimnat. Scoţi din cuptor, laşi să respire, serveşti.

Poftă bună!

VIAŢĂ BUNĂ

Caserola de varză şi cartofi