Consiliului UNBR modifica examenul de primire in avocatura

Uniunii Nationale a Barourilor din Romania  (UNBR) a fost publicat pe site Hotararea nr. 962 / 24 mai 2014 a Consiliului UNBR, privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat, sesiunea septembrie, impreuna cu Anexa ce cuprinde tematica de examen.

Examenul consta intr-o proba unica–test grila pentru verificarea cunostintelor teoretice (pentru candidatii la examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar) sau, respectiv, test grila pentru verificarea cunostintelor teoretice si practice (pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice).

Testul grila cuprinde 100 de intrebari la urmatoarele materii:
a. organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
b. drept civil;
c. drept procesual civil;
d. drept penal;
e. drept procesual penal

Intrebarile din testul grila pot avea unul sau doua raspunsuri corecte. La testul grila pentru fiecare intrebare corect solutionata se acorda un punct.

Timpul necesar pentru formularea raspunsurilor la intrebarile din chestionarul de examen este stabilit de comisia de elaborare a subiectelor si nu poate depasi 4 ore socotite din momentul in care s-a incheiat distribuirea chestionarelor pentru toti candidatii.

Sunt declarati admisi candidatii care au obtinut un punctaj de cel putin 70 de puncte, cu luarea in considerare a prevederilor prevazute in Hotarare.

Data desfasurarii examenului este 15 septembrie 2014, pentru toti candidatii, data anuntata prin Hotararea nr. 884 a Consiliului UNBR din data de 14 decembrie 2013.

Textul detaliat al Hotararii nr. 962 din 2014 poate fi consultat pe pe site-ul UNBR.