Crezi ca stii totul despre riscurile cibernetice? Afla la Conferinta „CyberRisks in Financial Services”

• In contextul actual, amenintarile cibernetice sunt in crestere.• Infractionalitatea cibernetica produce anual pagube care se ridica la 400 miliarde dolari.• Conferinta „CyberRisks in Financial Services”, parte a Lunii Europene a Securitatii Cibernetice, analizeaza in detaliu diversele amenintari din mediul informatic, cu precadere cele care vizeaza domeniul financiar.

In 2013, peste 10.000 de domenii „.ro” au fost compromise informatic, reprezentand circa 1,4% din totalul domeniilor „.ro”. Mai mult, peste 2 milioane din totalul numarului de IP-uri alocat Romaniei au fost implicate anul trecut in cel putin o alerta de securitate cibernetica raportata la CERT-RO. Amenintarile de natura informatica asupra spatiului cibernetic romanesc s-au diversificat si, in acest context, Media XPRIMM organizeaza, la inceputul lunii octombrie, conferinta „CyberRisks in Financial Services”, cu sprijinul CERT-RO, ISEE – Institutul pentru Studierea Evenimentelor Extreme, CIO Council, CAESAR Romania si LSRS.

Amenintarile riscurilor informatice au, de altfel, caracter global si un impact semnificativ asupra economiei. De exemplu, conform unui raport publicat de firma de securitate McAfee la inceputul acestui an, infractionalitatea cibernetica produce anual pagube care se ridica la 400 miliarde dolari.

Conferinta „CyberRisks in Financial Services”, care se va desfasura pe 9 octombrie a.c. la Palatul Parlamentului, analizeaza in detaliu diversele amenintari din mediul informatic, cu precadere cele care vizeaza domeniul financiar. Evenimentul este sustinut de AIG in calitate de Partener Oficial, precum si de ORACLE si GrECo JLT Romania in calitate de Parteneri.

Printre specialistii care au confirmat deja prezenta la eveniment in calitate de vorbitori se numara Varujan PAMBUCCIAN, Deputat, Camera Deputatilor – Parlamentul Romaniei, Calin RANGU, Director Adjunct, Directia Supraveghere Integrata, ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara, Dan TOFAN, Head of the Technical Division, CERT-RO – Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate si Bogdan BIRZU, Head of Cyber Crime Unit, DGIPI – Departamentul de Informatii si Protectie Interna, Ministerul Afacerilor Interne.
„Cyber Risks in Financial Services”, inclusa in Luna Europeana a Securitatii Cibernetice

Conferinta „Cyber Risks in Financial Services” este inclusa in calendarul oficial al Lunii Europene a Securitatii Cibernetice, cel mai important demers european de constientizare asupra amenintarilor de aceasta natura. Astfel, conferinta ce va avea loc pe 9 octombrie a.c, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, a devenit o parte din circuitul celor mai importante evenimente europene de profil.

Luna Europeana a Securitatii Cibernetice are loc anual in octombrie, ca parte a celei mai importante campanii desfasurate de Uniunea Europeana pentru a atrage atentia asupra principalelor riscuri referitoare la mediul cibernetic.

Participarea la conferinta este gratuita! Mai multe detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.cyberisks.ro.