Daimler Financial Services este unul din cei mai buni 25 de angajatori din lume

• Institutul Great Place to Work a catalogat Daimler Financial Services drept una din cele mai bune 25 companii multinaționale

• Conform unui sondaj independent, nouă din zece angajați considerăcompania respectivă “un loc de muncă extraordinar”
Compania Daimler Financial Services, cu peste 8,000 de angajațila nivel mondial, a fost clasificată drept unul din cei mai buni 25 angajatori de top din lume. Acest lucru a fost confirmat pe 23 octombrie de către institutulindependent Great Place to Work, în cadrul ceremoniei de acordare a distincției privind Cele mai bune Companii Multinaționale din lume pentru anul 2014, desfășuratăîn San Francisco. Prin urmare, Daimler Financial Services devine prima companie de proveniență germană care își câștigă un loc bine meritat în această competiție.

La sondajul efectuat în anul 2014 au participat mai mult de 6,200 de companii. Dintre acestea, 2,800 au intrat în competiția “Cele mai bune companii multinaționale din lume”. 429 de companii au câștigat un loc în una dintre listele naționale privind cei mai buni angajatori din anumite țări. Pentru a câștiga o nominalizare în lista globală, o companie trebuie să fie unul din angajatorii de top în cel puțin cinci țări, trebuie să aibă cel puțin 5,000 de angajați și cel puțin 40% din angajați trebuie să lucreze în afara sediului central al companiei.

“Un loc de muncă extraordinar a devenit deja un motto după care ne ghidăm”, afirmă Klaus Entenmann, Președinte al Consiliului de Management al Daimler Financial Services. “Cultura noastră corporatistă are la bază un set bine definit de valori esențiale. Fiecare angajat are atât ocazia, cât și responsabilitatea de a transforma compania noastrăîntr-un loc de muncă excelent. Și ei chiar fac acest lucru. Angajații noștri extrem de motivați și cultura noastră puternică sunt motivele pentru care suntem în măsură să furnizăm servicii excelente și să obținem rezultate vizibile an de an.”

Divizia Daimler privind seriviciile financiare și de mobilitate, la fel ca întregul Consorțiu, se dedică în totalitate respectării valorilor esențiale la nivel de corporație.
Printre altele, Daimler Financial Financial Services dorește să încurajeze promovarea unei culturi a încrederii, a responsabilității individuale, a deschiderii către inovație și, nu în cele din urmă, a respectului față de munca personală. Institutul Great Place to Work a analizat aceste deziderate și atitudinile similare din cadrulDaimler Financial Services încă din anul 2007, prin efectuarea de sondaje anonime în rândul angajaților. Conform ultimului sondaj efectuat, aproximativ nouă din zece angajați ai Daimler Financial Services au catalogat propria companie drept un loc de muncă excelent.
Daimler Financial Services sprijină vânzarea de autovehicule Daimler prin oferirea unor contracte de finanțare, leasing și asigurare, de management al flotei, servicii bancare și servicii de mobilitate cu caracter inovator. La finalul celui de-al treilea trimestru al anului 2014, mai bine de peste trei milioane de mașini și autovehicule comerciale, cu o valoare de aproximativ 94 de miliarde de euro,au fost înregistrate în contabilitatea companiei respective.

Despre Daimler
Daimler AG este una din cele mai de succes companii de automobile din lume. Prin diviziile sale de automobile Mercedes-Benz, camioane Daimler, autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz, autobuze DaimlerșiDaimler Financial Services, Grupul Daimler este unul din cei mai mari producători de autovehicule premium și cel mai mare producător de autovehicule comerciale la nivel mondial. Daimler Financial Services oferă servicii financiare, de leasing, de management al flotelor, de asigurări și de mobilitate inovatoare. Fondatorii companiei,Gottlieb Daimler și Carl Benz, au făcut istorie odată cu invenția automobilului în anul1886. În calitatea sa de pionier al ingineriei automobilistice,Daimler continuă să contureze viitorul mobilității în prezent: Grupul/Consorțiul se axeazăîn principal atât pe tehnologiile inovatoare și ecologice, cât și pe automobilele sigure și optimizate, care atrag și fascinează clienții. De mulți ani, Daimler a investit în mod continuu în conceperea unor sisteme alternative de antrenare, cu scopul de a face posibil condusul fără emisii pe termen lung. Așadar, în afara vehiculelor cu antrenare de tip hibrid, Daimler deține în prezent cea mai largă gamă de vehicule electrice fără emisii la nivel local, acționate pe bază de acumulatori și celule de combustibil. Acesta este doar unul din exemplele în care Daimler acceptă cu bucurie respectarea promisiunii către societate și mediul înconjurător. Daimler comercializează vehiculele sale și își oferă serviciile în aproape toate țările din lume, deținând locații de producție pe cinci continente. Portofoliul de marcă actual include, în plus față de cea mai valoroasă marcă de automobile din segmentul premium, Mercedes-Benz, mărcile smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra și autobuzele Thomas Built. Compania este listată la bursele dinFrankfurt și Stuttgart (simbolul de bursăDAI). În anul 2013, Grupul/Consorțiul a vândut 2.35 milioane de vehicule și a angajat o forță de muncă de 274,616 de persoane; profitul a totalizat 118.0 miliarde de €, iar EBIT (profitul obținut înainte de dobândăși impozitare) s-a ridicat la 10.8 miliarde de euro.