EFFE 2015: termenul de înscriere pentru competiția internațională Festivalul European s-a prelungit până pe 15 decembrie 2014

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe dorește să mulțumească tututor festivalurilor care au aplicat pentru statutul de Festival European. Până în prezent, s-au înregistrat peste 2.500 de festivaluri din toate țările europene. Organizatorii au primit foarte multe aplicații în apropierea termenului limită iniţial, şi datorită faptului că unele țări s-au alăturat recent proiectului (Estonia, Polonia, Serbia), crescând interesul în ultimul moment. De aceea s-a decis extinderea termenului limită până la data de 15 decembrie 2014.

Multe festivaluri, diferite ca dimensiuni, din domenii diverse, de la muzică la arte digitale, au aplicat deja. Dorim ca toate festivalurile din Europa să se alăture lor. Festivalurile care nu au primit informaţii despre program în timp util și doresc să aplice mai au câteva săptămâni la dispoziție.
Aplicația este ușor de completat:
– în prima secțiune se cer informații generale despre festival;
– în secțiunea a doua trebuie să se demonstreze modul în care festivalul se aliniază cu valorile EFFE (excelența artistică, implicarea comunităţii și angajarea pe scenele europene și internaționale);
– în secțiunea a treia se solicită documente adiționale care să susțină argumentația;
– aplicația se validează după achitarea taxei de 50 de euro.

La primul termen limită, din România s-au înscris peste 20 de festivaluri de muzică, teatru sau film din toate regiunile țării: Brașov, București, Cluj, Iași, Sibiu, Sfântul Gheorghe, Timișoara, Tulcea. Printre cele mai importante festivaluri înscrise sunt Festivalul Internațional George Enescu – București, Festivalul European de Teatru Eurothalia – Timișoara, Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo – București, Festivalul Internațional al Educației – Iași, Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești” – București, Astra Film – Festivalul Internațional de Film Documentar – Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania – Cluj, Sibiu, Festivalul Comediei Românești – București.

Sperăm că timpul acordat oferă festivalurilor din Europa șansa să ia parte la competiția pentru statutul de Festival European. Nu uitați că beneficiarii titlului de Festival European vor fi incluși într-un ghid interactiv al festivalurilor care va oferi vizibilitate și acces la noi, diverse și nenumărate categorii de public din Europa și nu numai.

Vă rugăm să vă autentificați și să finalizați aplicația!