Elevii romani obtin primul loc la competitia de robotica FTC Israel si calificarea la Campionatul Mondial de Robotica

Adolescentii s-au intors acasa aseara cu medalia de aur, de la competitia de Robotica FTC Israel si au obtinut calificarea la Campionatul Mondial de Robotica FTC – First Tech Challange din SUA. Anul acesta Campionatul Mondial se desfasoara in 2 etape la Huston si St Louis, iar elevii bucuresteni, membrii ai echipei Autovortex Romania vor fi prezenti cu 3 roboti. 

Autovortex obtine locul 1 FTC Canada

Acest rezultat vine dupa locul 1, obtinut in Canada de acum 2 saptamani si locul 1 obtinut in Rusia. Ionut Panea, antrenorul echipei: „Este o mandrie nationala. E un domeniu extrem de greu si nu e doar greu de patruns ci si greu de mentinut in top. La fel ca si anul trecut am reusit sa castigam toate competitiile la care am participat, iar pentru prima data am castigat in fata echipelor americane, la Open -ul Canadei. Urmeaza sa ne pregatim pentru campionatul mondial din luna aprilie.”

Competitia de robotica FTC – First Tech Challenge, una dintre cele mai importante competitii de robotica din lume pentru copii de liceu, iar copiii romani se antreneaza zilnic si ne reprezinta cu mandrie peste hotare.

 

Mai multe detalii StirileProTV