Eugen Teodorovici: De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene

România va aplica începând de anul viitor un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene. De asemenea, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007 – 2013 va fi modificat pentru ca România să poată solicita Comisiei Europene rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pentru plata funcţionarilor implicaţi în sistemul de implementare a fondurilor europene. Aceste măsuri au fost convenite ., în cadrul întâlnirii Comisarului European pentru Politică Regională, Corina Creţu, cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
„De la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performanţei funcţionarilor implicaţi în sistemul de gestionare a fondurilor europene. Doar acele persoane care performează la locul de muncă vor primi, în continuare, majorarea salarială asigurată de Uniunea Europeană pentru funcţionarii din sistemul de gestionare a fondurilor UE.
O altă măsură agreată astăzi, este modificarea Programului Operaţional Asistenţă Tehnică, care reprezintă un pas important pentru rambursarea integrală a salariilor personalului care lucrează pe fonduri europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul întrevederii.
În cadrul întâlnirii, s-a discutat şi despre rata de absorbţie a fondurilor europene, respectiv despre începerea utilizării fondurilor europene alocate României pentru perioada de programare 2014 – 2020.

Sursa: www.fonduri-ue.ro