Eugen Teodorovici: POSCCE și POSDRU pot avea absorbție de 100% la final de 2015

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivității Economice, eveniment desfășurat la sediul MFE, unde s-a disctuat despre nivelul de absorbție a acestor programelor.
“Doresc să plecăm în această discuție de la ideea că trebui să ajungem la minimum 500 de milioane de euro, valoarea facturilor trimise către Comisia Europeană până la final de an, pentru a evita pierderi de bani așa cum s-a întâmplat în trecut, când din incompetența, s-au pierdut aproximativ 20 milioane de euro din cauza unui fost șef al Autorității de Management. De asemenea, fac apel către beneficiari să folosească noul sistem de decontare pentru că trebuie să întelegem că momentul 2015, până la care trebuie finalizate contractele, este foarte aproape. Cu cât semnăm mai repede, cu atât cresc șansele să finalizăm la timp implementarea acestora. Este adevărat că banii sunt folosiți din ce în ce mai eficient, dar doresc să mă asigur că vom continua să mergem pe acest drum“, a subliniat ministrul Eugen Teodorovici.
Acesta a reamintit că MFE, în calitate de coordonator al activității AM POSCCE, a suplimentat bugetul apelului pentru proiectele de investiții mari pentru IMM-uri astfel încât să poată fi semnate până la sfârșitul acestei luni peste 90 de proiecte de pe lista de rezervă în valoare de peste 80 de milioane de euro, decizie luată ca urmare a angajamentului Guvernului de a continua măsurile deja adoptate și de a consolida rezultate macroeconomice.

Mai multe informații: www.finantare.ro