Fiecare Like este o labă de ajutor

Campania de pe Facebook pentru salvarea urşilor mi-a redat încrederea în idealul meu şi a multora că, da, este posibil să stai cu laptopul în braţe, să dai un click pe Causes, şi undeva, într-o pădure, un urs să se oprească un moment din ce face el pe acolo, să se ridice în două labe, să privească spre Bucureşti cu ochii lui căprui, expresivi, şi să zică pe urseşte “Mersi, omule, mi-ai salvat viaţa!”.

Cel puţin, aşa văd eu lucrurile, şi nu sunt singurul. Celor ca mine, le adresez următorul mesaj: daţi click băieţi, e evident, indiscutabil şi complet aberant, dar, la naiba, dacă tot ce a avut vreodată sens nu mai funcţionează, merită să dai o şansă şi suprarealismului, nu?

Însă puterea internetului a fost testată, deocamdată, doar pe animale, fiindcă orişicât am clickat pe cauzele care susţin debaracarea incompetenţilor, a mafioţilor, a tâlharilor şi a demenţilor care conduc statul român, nimic nu s-a întâmplat.

Facebook nu bate până acolo.

Aşadar, îţi zic: mai salvează nişte urşi, dacă tot te-ai apucat, apoi închide-ţi laptopul şi salvează-te pe tine, mai bine!

PAMFLET & SATIRĂ

Fiecare Like este o labă de ajutor