Graph Geeks semneaza proiectele de amenajare interioara pentru Smiley

Graph Geeks, studioul de arhitectura infiintat in 2014 ce are ca nucleu 3 tineri arhitecti urbanisti si un inginer contructor semneaza proiectele de design interior pentru artistul Smiley, prin reamenajarea interioara a casei, birourilor si cafenelei acestuia.

Portofoliul Graph Geeks include proiecte specifice din domeniul arhitecturii, urbanismului si design-ului, atat pentru birouri, spatii comerciale si proiecte rezidentiale. Povestea Graph Geeks a inceput de pe bancile Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, unde Andrei Dorobantu, Radu Pervolovici si Andrei Aleandrescu au legat mai mult decat o relatie de colegialitate, care s-a transformat ulterior intr-un studio de arhitectura in cadrul caruia au reusit sa execute proiecte de anvergura, gratie profesionalismului dobandit de-a lungul timpului.

Unul din cele mai recente proiecte Graph Geeks consta in reamenajarea casei, birourilor si cafenelei lui Smiley. „La absolut toate proiectele fie ca este vorba de casa, birouri sau cafenea Smiley ne-a dat libertate deplina. Ne-a indicat directia si viziunea lui generala asupra spatiului si ne-am mai vazut doar la petrecerea de final. Este singura experienta de acest gen intalnita de noi pana acum, in care beneficiarul sa iti acorde incredere totala, sa inteleaga ca tu esti expertul si ca este jobul tau sa surprinzi, sa realizezi un spatiu cald si primitor si mai ales sa nu il incarci cu vizitele pe santier. Incantarea este maxima in momentul in care pleci dintr-o locatie in care nu exista nici macar tencuiala si te intorci intr-un spatiu finalizat si care reflecta exact viziunea pe care o aveai in minte. Din pacate tipul asta de colaborare este extrem de rara si ii multumim pentru experienta?, explica echipa Graph Geeks.

Casa unui artist boem

In ceea ce priveste proiectul rezidential, provocarea a fost transformarea unei case in stare perfecta, dar cu un aer clasic, fara accente de culoare, monotona si fara viata, intr-o casa cu un aer mediteranean, al unui artist boem. Astfel s-a intervenit la cromatica, texturi si finisaje, pentru a schimba energia generala a spatiului.

„Scopul nu a fost de a arunca tot si a o lua de la capat. Ne-am adaptat situatiei si am eficientizat spatiul cat mai bine. Astfel zona de luat masa a luat locul unui spatiu anterior fara utilizare, iar spatiul obtinut l-am transformat intr-un podium in continuarea livingului. Jocul de inaltimi ne-a inspirat in a transforma living-ul intr-un adevarat cinema. Am pastrat mobilierul de bucatarie si usile originale dar ne-am jucat schimband cromatica, dandu-le patina si personalitate. Este o casa a constrastelor, intre vintage si ultramodern, intre cald si rece. Mobilierul folosit este o imbinare a pieselor anterioare, pe de-o parte mobilierul comercializat de noi fabricat din materiale reciclate pentru a obtine look-ul vintage si o singura piesa high-tech, semineul care ofera impactul si contrastul necesar pentru ca amenajarea sa fie completa?, adauga echipa.

Birourile Hahaha Production

Pentru proiectul de birouri, o extindere a studiourilor celor de la HaHaHa Production, s-a dorit o combinatie intre aerul artistic al studiourilor si sterilitatea specifica birourilor. Asadar s-a urmarit o linie curata, o cromatica neutra cu accente punctuale de culoare si o caldura data de textura de lemn a mobilierului si a luminii ambientale de factura calda. Conditionarile spatiale si obligativitatea de a compartimenta spatiul au condus la proiectarea unui mobiler special pentru nevoile celor de la HaHaHa. Astfel spatiul reflecta profesionalismul celor din echipa de management, functionalitatea unui spatiu de birouri care trebuie sa deserveasca mai multe departamente si este obiectivul final si capatul de perspectiva potrivit al unui hol psihedelic pe care l-am regandit pentru zona de studiouri.

Sala de repetitii

“Proiectul Sala de repetitii a plecat de la o joaca. Am vazut spatiul intamplator impreuna cu Andrei (Smiley) si si-a dorit sa-i evidentieze potentialul fie printr-o sala de evenimente, o sala de concerte sau o cafenea. Astfel s-a conturat idea de a face o sala de repetii deschisa oricui are placerea de a bea o cafea sau de a lua micul dejun si de a asculta artisti reprezentativi pentru studiourile HaHaHa repetand pentru concerte sau melodii noi nelansate. Spatiul are o poveste extrem de interesanta, intrucat ar fi trebuit sa fie sala in care Nicolae Ceausescu isi sarbatorea revelionul din 1989. Va puteti imagina ce am gasit acolo. Primul pas a fost sa decopertam tot, furnirul de pe pereti, tavanele false si gipsul carton adaugat ulterior. Astfel am descoperit betonul si beton a ramas. Proiectul este inca in lucru“, adauga Graph Geeks.

Astfel in curand HaHaHa Production isi deschide usile publicului larg si le ofera posibilitatea de a vedea fenomenul de creatie si de cata munca este nevoie pentru a ajunge la performanta.

Graph Geeks au avut numeroase proiecte de interior in Bucuresti iar portofoliul lor poate fi rasfoit aici