„Gulliver în Țara Piticilor” și „Scufița Roșie” sunt primele spectacole pentru copii din noua stagiune culturală Grand Cinema & More

Grand Cinema & More continuă parteneriatul cu Teatrul de Animație Țăndărică și în stagiunea culturală 2014-2015, aducând pe scenă cele mai iubite povești ale copilăriei. Primele spectacole pentru copii care vor avea loc în Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City sunt „Gulliver în Țara Piticilor”, pe 27 septembrie, și „Scufița Roșie”, pe 4 octombrie, ambele cu un scenariu adaptat de Cristian Pepino. 

Piesa „Gulliver în Țara Piticilor” este inspirată de romanul „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift și prezintă aventura unui naufragiat luat prizonier pe tărâmul liliputanilor. Însă, datorită comportării sale, Gulliver ajunge favorit la curtea regelui. Regizorul Cristian Pepino abordează povestea într-o manieră neconvențională, îmbinând animația digitală cu spectacolul de păpuși. Marionetele care joacă rolurile principale aduc la viață într-o manieră plină de umor gălăgiosul regat liliputan.

Cea de-a doua piesă este „Scufița Roșie”. Personajul pricipal al piesei este prototipul copilului inimos, plin de viață, dar neascultător. Pățaniile sale sunt o adevărată lecție de viață pentru cei mici, pe care îi învață de ce este bine ca întotdeauna să asculte de părinții lor. Adaptat de la povestea cu același nume a fraților Grimm, spectacolul adaugă basmului o serie de detalii din lumea modernă, care aduc pe scenă o atmosferă veselă și antrenantă. Piesa de teatru este interactivă, implicându-i pe copii în jocul dintre actori și păpușile colorate.

Muzica din cele două piese este semnată de Dan Bălan, iar scenografia este realizată de Cristina Pepino.
În stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More, întreaga familie se va putea bucura în fiecare săptămână și de alte spectacole ale Teatrului de Animație Țăndărică. Programul complet al pieselor de teatru pentru copii poate fi găsit pe site-ul www.grandentertainment.ro