Huawei Technologies anunta ca mentine ferm angajamentul fata de sistemul educational din Romania

Huawei, furnizor de top la nivel global in domeniul solutiilor de tehnologie pentru informatii si comunicatii, mentine ferm angajamentul fata de sistemul de educatie din Romania, sustinand educatia studentilor romani prin dezvoltarea si continuarea unor proiecte educationale si stagii de practica, precum Huawei Seeds for the Future.
Programul Huawei Telecom Seeds for the Future este sprijinit de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ministerului Societatii Informationale, dar si de cele mai mari universitati din tara, iar in ultimii ani a captat din ce in ce mai mult atentia studentilor, devenind astfel unul dintre cele mai vestite din Romania.
Vlad Doicaru, Enterprise Director Huawei Romania: ” Prin continuarea acestui program, ne dorim sa le oferim studentilor atat o experienta interculturala, cat si accesul la tehnologiile Huawei. Practic, principalele obiective pe care le urmarim prin proiectul ”Huawei Seeds for the Future” constau in imbunatatirea educatiei din domeniul IT, armonizarea cunostintelor teoretice cu cele practice si sustinerea tinerilor intr-adevar pasionati de domeniul IT.”
Prin intermediul acestui program, studentii inscrisi la facultatile cu profil tehnic si nu numai, au posibilitatea de a urma un training de specializare care se desfasoara in China, la sediul central Huawei din Shenzen, in urma caruia isi insusesc atat notiuni teoretice, cat si practice.
In acest an, in perioada 18 august – 2 septembrie, zece studenti (opt din Bucuresti, doi din Republica Moldova) au fost trimisi de Huawei Romania in China. In prima saptamana a programului, la Beijing, acestia au participat la cursuri intensive de limba si cultura chineza si au vizitat obiectivele turistice si istorice ale orasului, familiarizandu-se astfel cu o parte importanta a culturii chineze. In cea de a doua saptamana a calatoriei lor s-au mutat la Shenzhen, in campusul Huawei Academy. La sediul central al Huawei, studentii s-au bucurat de sfaturi si consultanta din partea specialistilor companiei si au avut acces la tehnologiile moderne din laboratoarele Huawei.
Prin perpetuarea unui program care faciliteaza educatia IT, dar si experiente practice si, implicit, prin sprijinirea viitoarelor talente locale, Huawei a devenit un partener strategic al sistemului educational din Romania.

###
Despre Huawei
Huawei este un furnizor de top la nivel global in domeniul solutiilor de tehnologie pentru informatii si comunicatii (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viata si sa creasca eficienta printr-o lume mai bine conectata. Impulsionata de inovatia orientata spre client si de parteneriatele deschise, compania Huawei si-a consacrat un portofoliu de solutii IT&C complete, care le ofera clientilor avantaje competitive in domeniul retelelor, dispozitivelor si cloud computing-ului pentru telecom si companii. Cei 170.000 de angajati Huawei la nivel mondial sunt dedicati crearii maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii si consumatori. Solutiile, produsele si serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate in peste 170 de tari si regiuni, deservind mai mult de o treime din populatia lumii. Fondata in 1987, Huawei este o companie privata, detinuta integral de catre angajatii sai. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati-ne online pe www.huawei.com