În septembrie, Vikingii se întorc pe HISTORY

Din 8 septembrie, HISTORY, numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România, va difuza cel de-al doilea sezon din Vikingii. Episoadele acestui serial, ce s-a bucurat de o mare popularitate în România, vor fi difuzate în fiecare luni, la ora 22:00. Primul sezon “ Vikingii ”, transmis de HISTORY în 2013, a fost cel mai urmărit serial al unei televiziuni de documentare din România, pe perioada difuzării sale.

Sezonul doi, atât de mult așteptat de fanii serialului, va fi difuzat în România exclusiv de HISTORY. Temutul luptător nordic Ragnar Lothbrok profită de noua sa poziţie de conducere și continuă să descopere şi să jefuiască noi ținuturi, cu ajutorul războinicilor săi neînfricaţi.

În primul episod al noului sezon, ce va fi difuzat de HISTORY pe 8 septembrie, începe bătălia dintre Ragnar, alături de armata regelui Horik, împotriva lui Jarl Borg. Lui Borg i se alătură Rollo, astfel încât în clanul vikingilor se declanşează un conflict între fraţi, care se va termina doar cu victoria unuia singur. Între timp, prinţesa Aslaug ajunge la Kattegat şi aduce cu ea o surpriză, care îl va pune pe Ragnar într-o situaţie dificilă.

Aliat cu regele Horik, Ragnar este mai puternic ca niciodată. Totuși, pentru noile prerogative plătește un preț mare: fratele său, Rollo, îl trădează, căsnicia cu neînfricata Lagertha îi este amenințată, iar fiul său iubit, tânărul războinic Bjorn, se îndepărtează de el.

Totul se schimbă în regatul nordic: prieteniile se transformă în dușmănii și alianţele se formează doar pentru a obţine puterea. Acum noi comploturi se nasc, polițe mai vechi se plătesc și sânge nevinovat este vărsat, totul sub privirea atentă a zeilor.

Scenariul şi producţia dramei “Vikingii” au fost realizate de Michael Hirst (“Elizabeth”, “The Tudors”, “The Borgias”). O co-producţie irlandezo-canadiană, aparţinând World 2000 şi Take 5 Productions, “Vikingii” a înregistrat un rating uriaş pe HISTORY în SUA şi a ocupat primul loc în topul noilor seriale ale anului 2013. În prezent, a fost încheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al treilea sezon.
Mai multe detalii despre serial sunt disponibile pe site-ul oficial “Vikingii”.
HISTORY este numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România şi principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. HISTORY a aderat la ARMA în 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Romtelecom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.
Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

Despre HISTORY
HISTORY este o televiziune factuală ce prezintă o multitudine de personaje care împărtăşesc poveşti din trecut şi din prezent. La HISTORY, limitele sunt împinse până la extrem, negocierile sunt câştigate şi noi detalii inedite ies mereu la iveală.

Despre A+E Networks® UK
A+E Networks UK®, un joint venture între A+E Networks® şi BSkyB, este liderul de piaţă în distribuţia posturilor de entertainment şi include în portofoliu televiziuni tematice cu conţinut de calitate precum HISTORY®, HISTORY®HD, Lifetime® , Lifetime® HD, Crime + Investigation™, Crime + Investigation™ HD şi H2®. A+E Networks UK® s-a lansat în noiembrie 1995, activează în 90 de ţări, din UK, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu şi ajunge în peste 85 de milioane de locuinţe, cu conţinut tradus în 19 limbi.