Inca un succes pentru elevii romani la competiile internationale de robotica

Echipa AutoVortex 5843 Romania a castigat locul I la concursul de robotica FTC Rusia Open Championship si invitatia de a participa la Campionatul Mondial FTC din SUA.

Rezultatele obtinute de elevii romani in Coreea de Sud cu echipa AutoVortex 5843 Romania se confirma si la competitia FTC Russia Open Championship, concurs desfasurat la Sochi, in perioada 19-21 Februarie 2016. Romania a fost reprezentata de echipa AutoVortex 5843 Romania care a prezentat  in competitie 3 roboti: AutoVortex Transilvania, AutoVortex Einstein si AutoVortex Black Hole. Toti cei trei roboti s-au calificat in finala si au reusit sa castige alianta impotriva echipelor rusesti.

Membrii echipei AutoVortex au fost: Diaconescu Eduard, Badici Rares, Lungu Andrei, Banciu Calin, Manole Alexandru toti de la Colegiul de Informatica Tudor Vianu, Ion Rares – Colegiul Gh. Lazar, Vasilescu Andreea – Scoala Centrala, Zlotea Diana – Scoala Americana Internationala si Preda Andrei – Scoala Generala 198 Bucuresti. Profesorul coordonator si mentorul echipei AutoVortex 5843 Romania este Dr. Panea Ionut Valentin.

„Este incununarea muncii depuse de cateva luni pentru crearea, testarea si constructia robotilor si inca nu am terminat. Copiii au depus multe ore de pregatire in aceasta perioada, dar si pe parcursul competitiei unde am avut multe surprize. Odata cu acest rezultat am obtinut si invitatia de a participa la Campionatul Mondial FTC, care se desfasoara in fiecare an in St. Louis, Missouri, SUA. Practic suntem suntem singura echipa din Romania prezenta consecutiv la ultimile 5 editii ale Campionatului Mondial”, a declarat profesorul coordonator Dr. Ionut Panea

Munca elevilor nu consta numai in constructie. Sunt implicate activitati de creatie, testare, mecanica, programare, iar echipa se antreneaza pentru a conduce robotul si a strange cat mai multe puncte. Toata munca trebuie documentata intr-un jurnal si trebuie create si materiale promotionale pentru promovarea echipei. In timpul concursului elevii au diverse sarcini care constau in conducerea robotului, repararea si imbunatatirea lui, urmarirea concurentilor si elaborarea de strategiilor pentru a castiga competitia.

Despre FTC – FIRST Tech Challenge

Concursul FTC  – FIRST Tech Challenge sau Competitia de Tehnologie FIRST –  este un concurs organizat de organizatia FIRST care sustine un program educational de robotica pentru elevii de liceu. Elevii construiesc roboti pentru a executa diverse activitati pentru o anumita tema. In fiecare an  tema de activitati se schimba, iar elevii trebuie sa isi adapteze robotii conform tipurilor de activitati.

Campionatul mondial are loc in fiecare an in SUA, unde participa peste 4500 echipe, din care 128 echipe sunt invitate sa participe la eveniment.