Infernul sunt ceilalţi, de Stelian Tănase, director TVR

Asta chiar că-i nouă! Marele şef al unei mari instituţii de stat clachează brusc, omeneşte şi profesional vorbind, apoi, în lipsa unui serviciu de urgenţe psihologice, dă buzna online, unde are un blog, iar acolo dezvăluie faptul inedit că problemele sale provin din următoarele surse: oamenii din TVR, bugetul TVR, atacurile din TVR şi mizeriile omeneşti din TVR (din fericire, echipamentele tehnice lipsesc de pe lista problemelor lui Tănase, ceea ce indică faptul că TVR mai are încă o bună bază tehnico-materială).

Din punct de vedere managerial, avem aici un pur caz de nerespectare a fişei postului. Sensul existenţei unui şef este să rezolve problemele care, inerent, apar, nu să se plângă de ele, instituţia plângerii fiind privilegiul subordonaţilor săi.

Dealtfel, Tănase nu este la prima abatere. Anterior, Tănase îi numise pe cei care, cu bună credinţă, se uită la televizor (adică pe toţi românii care au ochi), cu apelativul „Grivei”, sugerând că aceştia ar avea, da, o oarecare voioşie, dar altminteri, puţină minte. Viziunea lui Tănase despre audienţa TV din România, nu a fost o piedică în calea numirii sale la conducerea TVR, ceea ce spune multe despre cei care l-au numit.

Ca orice Grivei cu acte-n regulă (plătim taxa TV, deci şi salariul lui Tănase), noi nu avem capacitatea de a judeca dacă jalnicele audienţe ale TVR provin din suma problemelor numite de Tănase, sau provin din suma problemelor numite de Tănase, plus problemele lui Tănase.

Dar putem să dăm voioşi din coadă, în aşteptarea altor momente nemiavăzute şi nemaiuzite din repertoriul, iată, încă bogat, al lui Tănase.

Stelian, nu Maria.

EDITORIAL
Infernul sunt ceilalţi, de Stelian Tănase, director TVR

de Sanda Ionescu