Janina Nectara de la Observator Special, singura românca ce a făcut internship la Oscar de la Renta

“Moda este apolitică și trans-partinică” obișnuia să spună Oscar de la Renta, designerul Primelor Doamne ale Americii, dar și al Reginei Noor a Iordaniei, al reginei Spaniei, al supermodelelor și al celor mai de succes actrițe și cântărețe. Vineri, 24 octombrie, de la ora 20.00, la Observator Special de la Antena 1, Janina Nectara vorbește despre cel mai mare couturier al secolului și imensa influență pe care acesta a avut-o în moda internațională.
La câteva zile de la moartea celui care a fost denumit ”icoana modei”, Janina Nectara împărtășește la Antena 1 din experiența trăită la New York ca ”intern” la casa de modă Oscar de la Renta, ea fiind de altfel și singura româncă ce a beneficiat de o astfel de experiență. ”În prima mea zi, intru în clădire și mă opresc la lift, unde o prezență grațioasă îmi ia ochii. Purta o rochie cu spate gol, sandale cu tocuri de o înălțime cât Statuia Libertății și o haină de blană aruncată nonșalant pe umeri, în condițiile în care era zăpadă afară. Era PR-ul casei de modă, Erika Bearman, cunoscută mai degrabă drept Oscar PR Girl. Zilnic se întâmpla ca vreun star să vină pentru probe. Jennifer Garner tocmai își alesese rochia pentru Oscaruri, iar într-o altă zi am dat nas în nas cu Taylor Swift, căreia i se realiza o rochie pentru un eveniment red carpet”, își amintește Janina.
Născut în 1932 în Santo Domingo, mezinul şi singurul băiat al unei familii cu şapte copii, de la Renta spunea deseori că obţinea tot ce dorea de la părinţii săi. Pleacă de acasă mai întâi la studii, în Spania, apoi în America, construindu-și o viață demnă de un scenariu hollywoodian. La 17 ani pleacă la Madrid, pentru a studia pictură la Academy of San Fernando şi reuşește, în scurtă vreme, să îşi croiască drum în exclusivista lume a modei couture europene. Urmează anii de glorie. Primele doamne ale Americii, Jackie Kennedy, Nancy Reagan, Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama Regina Noor a Iordaniei, toate au avut apariții care au scris istorie pentru de la Renta. De altfel, Michelle Obama a declarat ca “nu poți greși niciodată purtând Oscar de la Renta.”