Lotul national de robotica participa zilele acestea la Olimpiada Internationala de robotica, First Global Challenge

Echipa Romaniei de robotica este formata din 7 elevi selectionati de la liceele din Bucuresti pentru a ne reprezenta la cea mai importanta competitie de robotica din lume, „First Global Challenge”, ce se desfasoara zilele acestea la Washington, D.C, SUA.

Tinerii romani au fost primiti cu caldura la Ambasada Romaniei la Washington, care le-a conferit tuturor diplome de excelenta in semn de apreciere pentru aportul adus la promovarea tarii noastre in lume prin intermediul cercetarii stiintifice aplicate.

La olimpiada participa peste 153 de echipe din toata lumea, fiecare tara avand o singura echipa si in total sunt inscrisi in jur de 1000 de copii.
Lotul Romaniei este format din 7 elevi si 2 mentori: Alexandru Florescu, Daha Andrei, Preda Andrei, Rares Badici, Oliver Szavuj, Alexandra Pacuraru, Laura Pircalaboiu; Mentori: Ioan Doboaca si Cristian Vasceanu.

Competitia are ca tema: „Facilitarea accesului la apa curata”, iar robotii in aliante de cate 3, trebuie sa indeplineasca diverse sarcini in echipa prin care sa selecteze particulele albastre – reprezentand apa curata –  si portocalii – reprezentand apa infestata-  si sa le depuna in spatiile special amenajate din cadrul unui teren.  Totul se contorizeaza sub forma de puncte.

Olimpiada „First Global Challenge” din Statele Unite se incheie marti.