„Masurile pentru acvacultura in 2007-2013 nu au fost bine concepute si implementate, iar FEP nu a obtinut un bun raport costuri-beneficii”

Potrivit raportului Curtii de Conturi Europeana, masurile pentru sprijinirea acvaculturii implementate in perioada care s-a incheiat in 2013 nu au fost bine concepute si implementate la nivelul UE si la nivelul statelor membre, iar Fondul european pentru pescuit (FEP), instrumentul de finantare al politicii comune in domeniul pescuitului, nu a obtinut un bun raport costuri-beneficii si nu a sprijinit in mod eficace dezvoltarea sustenabila a acvaculturii.


Uniunea Europeana produce anual aproximativ 1,3 milioane de tone de peste gratie sectorului acvaculturii, care inregistreaza o cifra de afaceri de 4 miliarde de euro. Pentru perioada de programare care s-a incheiat in 2013, PCP a avut printre obiective incurajarea dezvoltarii sustenabile a acvaculturii. Drept urmare, pana in mai 2013, FEP a pus la dispozitie peste 400 de milioane de euro pentru a finanta masuri pentru investitii productive in acvacultura, precum si masuri pentru mediu si masuri de sanatate.

Sursa: www.fonduri-structurale.ro