Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică documentele pentru un nou apel dedicat sprijinirii grupurilor vulnerabile

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice pentru cererea de proiecte „Sprijin pentru integrarea grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”.
În cadrul apelului care urmează să fie lansat vor fi acordate fonduri pentru grupuri vulnerabile precum: persoane fără adăpost, categorie care include şi persoanele de vârsta a treia, dar şi tineri cu vârste de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţia a copilului, imigranţi, refugiaţi şi persoane care solicită azil.
„Mă bucur că astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, lansăm în consultare publică documentele necesare pentru lansarea unui nou apel în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane prin care să finanţăm proiecte care vor sprijini grupurile vulnerabile, implicit persoanele de vârsta a treia. Este datoria noastră, a demnitarilor acestei ţări, să ne îngrijim şi de cei care ne-au dat viaţă, de cei care ne-au îndrumat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiar eligibil va fi Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Cererea de finanţare va putea fi depusă în parteneriat cu asociaţii de întrajutorare, cooperative sociale, ONG-uri cu activitate relevantă pentru specificul Domeniului Major de Intervenţie 6.2 din cadrul POS DRU, autorităţi ale administraţiei publice locale etc.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene