Noul serial HISTORY- Războaiele mondiale – comemorează 100 de ani de la Primul Război Mondial

Începând din 14 septembrie, HISTORY, numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România, va difuza un nou serial care poartă telespectatorii într-o incursiune în cel mai sângeros secol din istorie. Războaiele mondiale va fi difuzat în fiecare duminică, de la ora 22:00. 

Războaiele mondiale prezintă trei decenii de război, prin ochii unor oameni care s-au format în tranșee și au ajuns apoi să conducă o lume aflată în pragul dezastrului. O parte dintre aceste persoane au devenit eroi, însă altele s-au transformat în cele mai infame și crude personaje din istorie.

Între cele două mari conflicte din istoria omenirii, Primul Război Mondial și Al Doilea Război Mondial, au fost doar 20 de ani. Cu toate acestea, mulți istorici consideră că nu au fost două războaie separate, ci o singură confruntare sângeroasă care a cuprins întâi Europa și s-a răspândit apoi pe întregul glob. Argumentele lor sunt fundamentate pe faptul că figuri reprezentative au participat la ambele războaie, adesea pe aceleași teritorii: mai întâi în tranșeele noroioase de la Ypres și de lângă Somme și apoi, după ani de zile, în Ardeni sau Normandia. Înainte de a deveni faimoși, oameni precum Adolf Hitler, Winston Churchill, Charles De Gaulle, George S. Patton, Stalin sau Mussolini au fost soldați de rând, care au pornit către faimă ca tineri soldați, luptând pentru viețile lor în Primul Război Mondial.

Narat de Jeremy Renner, care a fost de două ori nominalizat la Oscar (cu “The Hurt Locker”, “The Town”), acest serial cuprinde scene dramatice, efecte vizuale uluitoare și interviuri cu lideri contemporani, printre care John McCain, Colin Powell, Jogn Major și David Miliband, și cu istorici cunoscuți, din întreaga lume.

Mai multe detalii despre serial sunt disponibile pe site-ul oficial HISTORY.
HISTORY® este numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România şi principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. HISTORY a aderat la ARMA în 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Romtelecom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.
Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.

Despre HISTORY®
HISTORY® este o televiziune factuală ce prezintă o multitudine de personaje care împărtăşesc poveşti din trecut şi din prezent. La HISTORY®, limitele sunt împinse până la extrem, negocierile sunt câştigate şi noi detalii inedite ies mereu la iveală.

Despre A+E Networks® UK
A+E Networks UK®, un joint venture între A+E Networks® şi BSkyB, este liderul de piaţă în distribuţia posturilor de entertainment şi include în portofoliu televiziuni tematice cu conţinut de calitate precum HISTORY®, HISTORY®HD, Lifetime® , Lifetime® HD, Crime + Investigation™, Crime + Investigation™ HD şi H2®. A+E Networks UK® s-a lansat în noiembrie 1995, activează în 90 de ţări, din UK, Scandinavia, Benelux, Europa Centrală şi de Est, Africa Sub-Sahariană şi Orientul Mijlociu şi ajunge în peste 85 de milioane de locuinţe, cu conţinut tradus în 19 limbi.