Pas cu pas cu Dremel: O căsuţă pentru păsări de care să te îndrăgosteşti

Căsuţele neobişnuite pentru păsări sunt ultima tendinţă în materie de amenajare a grădinilor, asigurând în acelaşi timp un loc de relaxare pentru vrăbii, piţigoi, ţicleni etc. Extindeţi-vă căminul cu o căsuţă de oaspeţi pentru păsări şi puteți fi siguri că veţi fi răsplătiţi cu un cor entuziast de ciripituri. Pentru a confecţiona vila dumneavoastră pentru păsări aveţi nevoie doar de uneltele Dremel și de instrucțiunile noastre pas cu pas.

Materialele necesare:

• Dremel Moto-Saw
• Pânză de ferăstrău pentru tăierea fină a lemnului MS52
• 2 bucăţi de placă de MDF (42 cm x 30 cm x 12 mm)
• 2 bucăţi de placă de MDF (26 cm x 10 cm x 12 mm)
• 2 bucăţi de placă de MDF (20 cm x 10 cm x 12 mm)
• 2 bucăţi de placă de MDF (40 cm x 15 cm x 3 mm)
• Clei pentru lemn
• Adeziv de mare putere
• Vopsea acrilică, pensulă, rolă pentru vopsea, burghiu

Gradul de dificultate: 2 stele (nivel începător)

Primul pas:
Baza proiectului dumneavoastră este reprezentată de o placă simplă din lemn de la magazinul de bricolaj. Desenaţi şablonul pe o foaie de hârtie de format A3 şi decupaţi-l. Apoi copiaţi conturul şablonului sub formă de aripă pe două plăci MDF cu dimensiunea de 40 cm x 15 cm x 3 mm şi transferaţi celelalte şabloane pe două plăci MDF de 42 cm x 30 cm x 12 mm.
Pasul al doilea:
Cu ajutorul uneltei Dremel Moto-Saw şi al unei pânze de ferăstrău pentru tăierea fină a lemnului MS52 puteţi tăia cu precizie şi fără probleme piesele desenate cu linii curbe la dimensiunile necesare.

Pasul al treilea:
Acum asamblaţi celelalte patru bucăţi de MDF cu clei pentru lemn, formând o cutie şi lăsaţi-o să se usuce. Apoi lipiţi cu clei cutia între cele două bucăţi mari cu formă de pasăre. Aveţi grijă să lipiţi cutia la acelaşi nivel cu partea din spate a plăcilor cu formă de pasăre.

Pasul al patrulea:

Acum efectuaţi câteva operaţii de finisare: utilizaţi vopsea acrilică pentru a colora aripile păsărilor de pe căsuţă sau asortaţi culorile la peretele casei dumneavoastră. După ce s-a uscat vopseaua, lipiţi aripile păsării cu un adeziv puternic, având grijă să lipiţi marginea lungă şi dreaptă la acelaşi nivel cu partea din spate a formei de pasăre. Acum fixaţi pe perete căsuţa pentru păsări şi bucuraţi-vă de ciripiturile entuziaste ale oaspeţilor dumneavoastră înaripaţi.

Pas cu pas Cum să faceţi o cuşcă pentru câine

Despre Dremel

Dremel este unul din brand-urile companiei Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionaţi de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor şi alte hobby-uri creative. Prima unealtă multifuncţională rotativă Dremel a fost inventată cu 80 de ani în urmă şi, de atunci, Dremel a devenit pe plan internaţional un brand renumit, asigurând produse pentru o mare varietate de utilizatori.

Unealta multifuncţională rotativă Dremel a devenit cea mai vândută unealtă multifuncţională din lume, reprezentând angajamentul companiei pentru inovaţie şi calitate. Produsele principale din gama Dremel sunt uneltele multifuncţionale rotative, care lucrează la viteze înalte, fiind versatile şi putând fi folosite cu peste 150 de accesorii sau ataşamente Dremel. Produsele Dremel uşurează munca în cadrul proiectelor detaliate şi extrem de complexe, fie ele proiecte creative sau funcţionale, atât pentru utilizatorii profesionişti, cât şi pentru utilizatorii pasionaţi de proiectele de DIY.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa paginile de internet: www.dremel.ro sau www.bosch.ro.