Pas cu pas Dremel: Cum se face o jucărie cochetă pentru un cățeluș jucăuș și inteligent?

Câinii deştepţi sunt inspirați de jucăriile inteligente. O idee creativă pe care o puteţi pune în practică personal, utilizând uneltele Dremel, este un sertar cu un cordon pentru tragere. Aşezaţi în sertar un biscuit şi veţi crea jucăria interactivă perfectă pentru cățelușul dumneavoastră. Trage pur şi simplu cordonul, găseşte trataţia, o savurează şi, dacă vrea cu adevărat să vă impresioneze, închide sertarul la loc.

Materialele necesare:

• Pistolul de lipit Dremel 930
• Unealta multifuncţională Dremel 3000
• Mandrina de şlefuire şi banda de şlefuire 407
• Discul de tăiere a metalului EZ SpeedClic SC456
• Mandrina EZ SpeedClic SC402
• Riglă
• 1 bucată de placaj de mesteacăn (25 cm x 18 cm x 12 mm) (partea de jos a sertarului)
• 2 bucăţi de placaj de mesteacăn (25 cm x 10 cm x 12 mm) (părţile laterale ale sertarului)
• 2 bucăţi de placaj de mesteacăn (18 cm x 11,2 cm x 12 mm) (partea frontală şi cea din spate a sertarului)
• 2 bucăţi de placaj de mesteacăn (26,5 cm x 21 cm x 12 mm) (partea inferioară şi cea superioară a cutiei exterioare)
• 2 bucăţi de placaj de mesteacăn (26,5 cm x 12 cm x 12 mm) (părţile laterale ale cutiei exterioare)
• 1 bucată de placaj de mesteacăn (21 cm x 13,2 cm x 12 mm) (partea din spate a cutiei exterioare)
• 2 şuruburi pentru lemn (lungime de aproximativ 40 mm)
• Vopsea acrilică, pensulă şi rolă pentru vopsea
• Frânghie (lungime de 25 cm, diametrul de aproximativ 2 cm)

Gradul de dificultate: 3 stele (nivel mediu)

Primul pas:

Pentru sertar şi cutie procuraţi-vă zece bucăţi de placaj de mesteacăn, tăiate la dimensiunea corectă la magazinul de bricolaj (conform dimensiunilor de mai sus). Cu ajutorul pistolului de lipit Dremel 930 uşor de utilizat lipiţi bucăţile între ele, creând un sertar deschis în partea superioară şi o cutie pentru acesta, cu deschidere frontală.

Pasul al doilea:

După uscarea cutiilor, utilizați unealta multifuncţională Dremel 3000 pentru a şlefui perfect şi cu grijă marginile.

Pasul al treilea:

Acum este rândul sertarului. Utilizaţi o riglă pentru a marca două puncte în centru, la distanţă de 10 cm unul de celălalt. Aici este locul în care va fi fixat cordonul pentru tragere.

Pasul al patrulea:

Pentru a confecţiona mânerul sertarului, înnodaţi ambele capete ale unei bucăţi de frânghie cu lungimea de aproximativ 25 de centimetri. Apoi fixaţi cu şuruburi fiecare nod pe locurile marcate, astfel încât capetele şuruburilor să iasă pe partea cealaltă a placajului.

Pasul al cincilea:

Pentru a tăia perfect şi cu uşurinţă capetele proeminente ale şuruburilor de pe partea interioară a sertarului puteţi utiliza unealta multifuncţională Dremel 3000, cu discul de tăiere a metalului EZ SpeedClic SC456.
Pasul al şaselea:

Acum jucăria este aproape gata: trebuie doar să vopsiţi cutia exterioară conform propriului design, de exemplu cu vopsea acrilică ecologică. Câinele dumneavoastră poate începe să se joace cu această cutie tentantă.

Proiectul final:

Pas cu pas Dremel Cum se face o jucărie cochetă pentru un cățeluș jucăuș și inteligent1

Despre Dremel

Dremel este unul din brand-urile companiei Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionaţi de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor şi alte hobby-uri creative. Prima unealtă multifuncţională rotativă Dremel a fost inventată cu 80 de ani în urmă şi, de atunci, Dremel a devenit pe plan internaţional un brand renumit, asigurând produse pentru o mare varietate de utilizatori.

Unealta multifuncţională rotativă Dremel a devenit cea mai vândută unealtă multifuncţională din lume, reprezentând angajamentul companiei pentru inovaţie şi calitate. Produsele principale din gama Dremel sunt uneltele multifuncţionale rotative, care lucrează la viteze înalte, fiind versatile şi putând fi folosite cu peste 150 de accesorii sau ataşamente Dremel. Produsele Dremel uşurează munca în cadrul proiectelor detaliate şi extrem de complexe, fie ele proiecte creative sau funcţionale, atât pentru utilizatorii profesionişti, cât şi pentru utilizatorii pasionaţi de proiectele de DIY.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa paginile de internet: www.dremel.ro sau www.bosch.ro.