PODCA – grad de absorbtie nationala de 70,67 %

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 (PODCA), coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), a atins, la sfarsitul lunii noiembrie, un grad de absorbtie nationala de 70,67%, raportat la totalul platilor efectuate.

Comisia Europeana a rambursat, pana in prezent, 133,25 mil. euro, reprezentand 70,09% din totalul contributiei UE alocate programului.

In cadrul programului, la aceeasi data, erau incheiate un numar de 456 de contracte de finantare, reprezentand un grad de contractare de 123% din alocarea FSE a PODCA. Din acestea, 378 reprezinta proiecte deja implementate si finalizate, ale caror activitati au contribuit la indeplinirea obiectivelor specifice ale programului.

In cadrul Comitetului de Monitorizare a PODCA, reunit luni, 8 decembrie, in Bucuresti, au fost prezentate, pe larg, informatiile cu privire la stadiul implementarii programului. La reuniune au participat, alaturi de membrii CM PODCA, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai administratiei publice centrale si locale, mediului universitar, societatii civile si organizatiilor sindicale.

Sursa:www.fonduri-structurale.ro