Dâncu: ”proiectul legii salarizării acceptat de Guvern o să fie făcut public într-o săptămână”

Un proiect al legii salarizării acceptat de Guvern o să fie făcut public într-o săptămână, a afirmat vicepremierul Vasile Dîncu, care a adăugat că Finanţele trebuie să fie de acord cu varianta aleasă pentru că Guvernul nu vrea să facă „proiecte electorale” din această lege, ci unul aplicabil.

”S-au discutat câteva principii ale legii salarizării. E un proiect în câteva variante, se află în acest moment la Guvern. Într-o săptămână cel târziu, o să aveţi un proiect pe care şi-l asumă întreg Guvernul. Nu întrebaţi despre nivele de salarizare sau despre cum s-a făcut armonizarea pe categorii ocupaţionale, pentru că sunt probleme pe care încă le avem în discuţie. În funcţie de ipoteza pe care o vom stabili, vom ajuge la o anumită configuraţie. Este o problemă legată şi de compatibilizarea cu Ministerul de Finanţe. Ministerul de Finanţe, evident, deţinând portofelul naţional, trebuie să fie de acord sau nu cu anumite variante. Ei ne spun pragmatic ce putem să facem. Nu vrem să facem proiecte electorale din această lege, ci vrem să facem un proiect aplicabil, mai ales că de şase ani se aşteaptă o variantă care să fie pragmatică şi care să poată fi pusă în practică”, a spus Dîncu, luni, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România(AMR).

La şedinţă a participat şi ministrul Muncii, Ana Costea, dar aceasta a plecat fără să facă declaraţii presei, justificând prin faptul că este aşteptată la Guvern.