Robotica FTC: Elevii romani au obtinut locul 1 la FTC Rusia Open si calificarea la Campionatul Mondial

Echipa de robotica AutoVortex Romania, a participat la concursul de robotica First Tech Challenge Rusia (FTC), unde a castigat locul 1 si a obtinut calificarea la Campionatul Mondial, care se va desfasura in luna aprilie din acest an, in St. Louis, SUA.

FTC Rusia Open s-a desfasurat in perioada 3-5 februarie 2017, la Sochi, Rusia si a fost castigat de echipa de robotica AutoVortex Romania cu 2 roboti. Echipa Romaniei a participat la competitie cu 3 roboti, 2 dintre ei situandu-se pe primele 2 locuri, motiv pentru care au reusit sa formeze alianta si sa castige competitia.

„A fost „infernal de greu” de castigat aceasta competitie, echipele rusesti fiind foarte bine pregatite. Este o recompensa bine venita pentru noi toti, elevi si profesori,  dupa zilele si noptile lungi de pregatire. Ne-am concentrat foarte bine, robotii au functionat bine si de aceea am reusit sa castigam. De asemenea doresc sa felicit organizatorii pentru conditiile si modul in care s-a desfasurat competitia.” a declarat, Panea Ionut, profesorul coordonator al elevilor.

Membrii echipei AutoVortex sunt elevi la liceele bucurestene: Tudor Vianu, Gheorghe Lazar, Liceul International de Informatica (ICHB) si Scoala Americana Bucuresti.

In perioada imediat urmatoare, inainte de campionatul Mondial, echipa urmeaza sa participe la inca 2 competitii internationale de robotica in Israel si Canada.