Romania poate fi un model de atragere a fondurilor europene (2014)

Romania poate fi la final de 2014 un model de atragere a fondurilor europene cu un sistem nou, simplificat, eficientizat.
Eugen Teodorovici , Ministrul Fondurilor Europene a participat la Oradea la semnarea contractelor din cadrul “Polului de Competitivitate FARMATERM.


Acest proiect urmărește obținerea de produse inovative și promovarea imaginii de brand de pol. De asemenea se vor înființa un număr de 30 de posturi pentru amageri și personal pentru implementarae proiectelor, 15 ingineri și tehnicieni pentru administrarea clădirilor și întreținerea instalațiilor și 119 posturi în producție.
‎Eugen Teodorovici afirmă ca România reușește să atragă fondurile alocate de către Uniunea Europeană. Din 2012 până în prezent România a solicitat de la UE peste 5 miliarde de euro și până în prezent a încasat o sumă de peste 5 milioane de euro, comparativ cu anii trecuți când s-a primit doar 1,4 miliarde de euro de la UE.
“Suntem pe un drum bun in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene in tara noastra. Am simplificat sistemul si am dus Romania acolo unde merita sa fie, pe un loc consolidat in Europa. In urmatoarele doua saptamani vom primi, probabil, comentarii pe textul formal al Acordului de Parteneriat, iar in aceasta vara va avea loc si semnarea. Este un pas deosebit de important pentru Romania, urmatoarea perioada de programare fiind una in care nu ne permitem sa comitem greseli, ci sa cheltuim toti banii europeni alocati tarii noastre. Romania poate fi la final de 2014 un model de atragere a fondurilor“, a afirmat Eugen Teodorovici – Ministerul Fondurilor Europene.