Schneider Electric a integrat soluția DCIM StruxureWareTM cu platforma HP de management al servicilor IT

Bucureşti, 30 octombrie 2014 – Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, a finalizat integrarea soluției sale de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM), StruxureWare for Data Centers, cu software-ul UCMDB (Universal Configuration Management Database) dezvoltat de HP. Astfel, prin îmbunătățirea comunicării dintre platformele de management al serviciilor IT (ITSM) și DCIM, această integrare ajută managerii centrelor de date să-și gestioneze mai coerent echipamentele.

„O provocare tot mai mare cu care se confruntă în prezent managerii centrelor de date o reprezintă obstacolele dintre mediul IT și clădiri care afectează comunicarea și îi împiedică să realizeze primii pași către eficientizarea operațiunilor, optimizarea consumului de energie și reducerea costurilor”, a declarat Soeren Jensen, Vice President Enterprise Management and Software, Schneider Electric. „În cadrul acestei colaborări cu HP, care asigură o abordare integratoare privind managementul proceselor de business și sarcinilor IT, reducem distanța dintre mediul IT și clădiri și le oferim furnizorilor de servicii IT o vizibilitate îmbunătățită asupra datelor de care au nevoie pentru a-și administra infrastructura la un nivel optim.”

În mod obișnuit, platformele DCIM și ITSM sunt operate separat una față de cealaltă, implicând utilizarea de resurse și echipe diferite, ceea ce crește riscul conflictelor de resurse care pot fi costisitoare și de lungă durată. Integrarea suitei StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric cu software-ul UCMDB al HP permite reconcilierea comunicării și a datelor despre echipamente între platformele de soluții DCIM și ITSM, ajutându-i pe managerii centrelor de date să gestioneze atât serviciile IT, cât și infrastructura fizică a centrului de date într-un mod complet, integrat. Accesul la „Single Instance of Truth” a HP oferă o vizibilitate îmbunătățită asupra performanței și a ciclului de viață – pe baza parametrilor de garanție, închiriere sau ai altor forme de proprietate – în toate platformele de management IT ale HP, în timp ce raportarea schimbărilor la nivel de echipamente și evenimente inter-platforme îi poate alerta pe operatorii centrelor de date cu privire la potențialele conflicte între echipamente, precum limitările în utilizarea infrastructurii sau încălcarea politicilor de servicii. În urma integrării, capacitatea de a obține acest nivel al detaliilor cu privire la performanța echipamentelor îi ajută pe operatori să înțeleagă mai bine scenariile de impact asupra infrastructurii, mașinii virtuale și utilizatorilor.

De asemenea, conexiunea dintre serviciile și procesele IT și echipamentele fizice, precum și cerințele de alimentare cu energie electrică și răcire, le permit operatorilor centrelor de date să aibă o viziune directă asupra consumului de energie electrică al mediului IT. Aceasta facilitează măsurarea echivalenței volum de muncă – watt, ajutând operatorii centrelor de date să stabilească un cost final real al operațiilor pentru serviciile destinate utilizatorilor finali.

„Operarea separată a platformelor DCIM și ITSM nu este numai costisitoare și consumatoare de timp, ci le îngreunează operatorilor centrelor de date capacitatea de a administra mediul IT și funcțiile clădirii într-un mod eficient”, a declarat Rick Einhorn, VP, Worldwide Data Center Consulting, HP. „Software-ul Universal Configuration Management Database al HP va ajuta clienții să valorifice la maximum soluția DCIM a Schneider Electric, StruxureWare for Data Centers, asigurând o comunicare îmbunătățită cu ITSM pentru un management complet și integrat al echipamentelor centrelor de date.”

Suita software completă DCIM a Schneider Electric ajută centrele de date să monitorizeze, opereze, analizeze și optimizeze alimentarea cu energie electrică, răcirea, securitatea și consumul de energie. Testată prin intermediul programului Software Enterprise Management Alliances Program (EMAP) dezvoltat de HP, integrarea software-ului UCMDB este parte a StruxureWare Data Center Operation v7.4. Pentru mai multe informații, vă rugăm click aici.