Schneider Electric lansează versiunea 7.4 a soluției software StruxureWareTM Data Center Operation pentru optimizarea managementului colocării

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, a lansat o nouă versiune a soluției software StruxureWare Data Center Operation, versiunea 7.4, care oferă noi capabilități și acces la informații competitive, asigurând un grad înalt de disponibilitate a spațiului, precum și o eficiență maximă pe durata ciclului de viață al unui centru de date. Ca parte a suitei de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) a Schneider Electric, StruxureWare for Data Centers, StruxureWare for Data Center Operation v7.4 optimizează managementul colocării, monitorizarea alimentării cu energie electrică și managementul rețelei de date. Astfel, această soluție ajută managerii de centre de date și clădiri să utilizeze mai eficient capacitatea de alimentare, să dimensioneze corect infrastructura fizică și să integreze sistemele DCIM existente, reducând cheltuielile operaționale și de capital.

„Ne-am propus să răspundem unor nevoi ale clienților care nu au fost încă satisfăcute de alte soluții DCIM, în special cele corelate cu prelucrarea inteligentă a datelor”, a declarat Soeren Brogaard Jensen, Vice President Solution Software, Schneider Electric. „Există o cerere foarte mare pentru monitorizarea precisă și măsurarea exactă în mediile de colocare, precum și o necesitate de a reduce capacitățile neutilizate, de a dimensiona corect centrele de date și de a exploata la maximum sistemele DCIM existente pentru toate tipurile de centre de date.”

O particularitate cheie pentru optimizarea managementului colocării include monitorizarea căilor de alimentare dublate (în regim de redundanță 2N) pentru a oferi o imagine de ansamblu a întregii redundanțe la nivelul spațiilor alocate și la nivel de rack, ajutând managerii de centre de date și clădiri să simuleze impactul unei defecțiuni și să afișeze cu exactitate sarcina care nu va putea fi susținută pentru fiecare situație de defect a unei căi. De asemenea, StruxureWare Data Center Operation v7.4 prezintă o privire de ansamblu îmbunătățită asupra alimentării cu energie electrică la nivelul spațiilor alocate și la nivel de rack, având capacitatea de a afișa energia electrică vândută, măsurată și estimată pentru mediile „black box”, precum și facturarea corectă a locatarilor, date precise despre aceștia și schițe îmbunătățite ale spațiilor alocate. Toate aceste funcții ajută managerii centrelor de date de colocare să factureze corect locatarii, să determine spațiul disponibil pentru închiriere și să evite cheltuielile operaționale și de capital exagerate.

Pentru a reduce distanța dintre IT și clădiri, StruxureWare Data Center Operation v7.4 le permite managerilor centrelor de date să administreze capacitatea și să realizeze analize de impact până la nivel de întrerupătoare, oferind o înțelegere mai bună a lanțului de alimentare cu energie electrică și abilitatea de a reduce capacitatea neutilizată, o caracteristică unică a soluției StruxureWare a Schneider Electric. Alte funcții includ monitorizarea circuitelor electrice și posibilitatea de a tipări direct din soft scheme electrice detaliate pentru anumite zone din centrul de date.

Noile capabilități de management al rețelei de date oferite de StruxureWare Data Center Operation v7.4 includ conexiuni grafice de rețea, cartografierea vizuală a porturilor, vizualizarea rutelor și a tipurilor de cabluri și analiza impactului asupra rețelei. Aceste funcții îi ajută pe manageri să vizualizeze corect infrastructura rețelei centrelor de date, să planifice capacitatea și să anticipeze potențialele probleme de rețea.

StruxureWare Data Center Operation este parte a suitei StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric, o soluție DCIM complexă care asigură un grad maxim de eficiență pe durata ciclului de viață al unui centru de date, de la etapele de proiectare și construcție până la operare, evaluare și planificare. Pentru mai multe informații despre gama completă de soluții DCIM oferită de Schneider Electric, vizitați site-ul web APC by Schneider Electric.

 

Despre Schneider Electric
Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 150.000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2013, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.
www.schneider-electric.com/ro