Schneider Electric, premiată de Comisia Europeană pentru platforma sa educațională, Energy University

Bucureşti, 6 octombrie 2014 – Energy University, platforma educațională online dezvoltată de Schneider Electric, care oferă cursuri gratuite de sustenabilitate și eficiență energetică, a obținut primul loc în cadrul categoriei Programe de educație a Premiilor Europene pentru Energie Durabilă. Această distincție, pentru care au aplicat 342 de proiecte în 2014, este acordată anual de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Energiei Durabile.

Energy University oferă peste 350 de cursuri, disponibile la cerere aici, ajutând, încă din anul 2009, profesioniștii să ia decizii inteligente cu privire la principalele situații cu impact asupra industriei energetice. Până în prezent, mai mult de 600.000 de cursuri în 13 limbi au fost urmate de peste 370.000 de profesioniști din peste 180 de țări.

De asemenea, în cadrul Energy University sunt disponibile două examene de certificare profesională pentru cei care doresc să-și consolideze cariera în domeniul energiei sau al centrelor de date. Anul acesta, Schneider Electric a lansat progamul de certificare Data Center Certified Associate (DCCA), pentru a-i ajuta pe profesioniștii centrelor de date să fie la curent cu temele de actualitate, tendințele și practicile din industrie. De asemenea, examenul Professional Energy Manager (PEM), lansat în anul 2013, în parteneriat cu Institutul de Profesioniști în Energie (IEP), îi ajută pe profesioniștii din sectorul managementului energiei să-și consolideze nivelul de calificare și de credibilitate. De la lansarea PEM, peste 100 de profesioniști din întreaga lume au obținut această certificare.

„Aceste rezultate, împreună cu distincția obținută în cadrul Premiilor Europene pentru Energie Durabilă, reflectă nu numai succesul programului Energy University, ci și nevoia de profesioniști bine pregătiți în sectorul eficienței energetice”, a declarat Chris Hummel, Director General de Marketing, Schneider Electric. „În domeniul sustenabilității, cele mai multe informații disponibile în prezent sunt tehnice, destinate în special inginerilor și oamenilor de știință, astfel că nu oferă sprijinul necesar antreprenorilor sau proprietarilor de locuințe. Energy University răspunde și nevoilor acestor categorii de utilizatori, ajutându-i să ia decizii informate cu privire la consumul și managementul energiei.”

Succesul programului Energy University este, de asemenea, reflectat de tendințele și comportamentul utilizatorilor. Cei mai mulți dintre aceștia se întorc regulat pe www.MyEnergyUniversity.com, înregistrându-se pe platformă și urmând și alte cursuri gratuite. În fiecare lună, mii de utilizatori se loghează pe site, în căutarea de informații despre managementul energiei. Profilurile utilizatorilor sunt variate, ceea ce evidențiază amploarea impactului acestui program. Utilizatorii Energy University sunt în special profesioniști din sectoare precum cel electric, energetic, al clădirilor, al mediului sau design. Aceștia sunt de obicei manageri, directori sau studenți care doresc să-și consolideze cariera sau să înțeleagă conceptele eficienței energetice.

Companiile multinaționale beneficiază și ele de această oportunitate unică de dezvoltare profesională. La nivel global, multe companii din industriile auto, alimentară și a băuturilor, hotelieră, a sănătății, de petrol și gaze și IT&C au utilizat site-ul www.MyEnergyUniversity.com. De asemenea, Energy University le oferă companiilor oportunitatea de a crea programe personalizate de educație în cadrul organizației care să servească drept instrument intern de training pentru propriii angajați.
Despre Schneider Electric
Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 150.000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2013, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.
Mai multe informatii aici.
Despre Premiile Europene pentru Energie Durabilă (Sustainable Energy Europe Awards – SEE)
Lansate în anul 2006, Premiile Europene pentru Energie Durabilă recunosc și promovează proiectele remarcabile în domeniul eficienței energetice, al energiei din surse regenerabile și al transportului „verde”. Sunt înscrise proiecte care contribuie la strategia Europa 2020 pentru o dezvoltare inteligentă și durabilă și care au un impact dovedit. Competiția este deschisă organizațiilor din sectorul public și din cel privat, incluzând IMM-uri, asociații industriale multinaționale, instituții academice și ONG-uri. Premiile SEE includ cinci categorii diferite: Comunicare, Programe de educație, Clădiri, Consum de energie și Transport.
Mai multe informatii aici.