Toţi producătorii români afectaţi de embargoul rus sunt eligibili pentru ajutor din partea UE a declarant Cioloș

Toţi producătorii români afectaţi de restricţiile impuse de Rusia vor fi eligibili pentru a beneficia de sprijin, chiar dacă nu fac parte din asociaţii, a declarat, comisarul Dacian Cioloş, subliniind necesitatea orientării spre alte pieţe, dar şi normalizarea relaţiilor cu Rusia.
În contextul măsurilor de sprijinire a producătorilor europeni anunţate luni de CE, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, că ajutorul de 125 de milioane de euro va fi acordat producătorilor în funcţie de nevoi, în funcţie de cantităţile de legume şi fructe retrase de pe piaţă. Comisarul european a precizat că toţi producătorii afectaţi de decizia Moscovei sunt eligibili pentru a primi ajutor, chiar dacă nu fac parte din organizaţii de profil, un aspect important pentru România, unde gradul de organizare al producătorilor este limitat.
Totodată, Dacian Cioloş a subliniat că, din datele aflate la dispoziţia CE, România va fi afectată, în mod direct, mai puţin decât alte state europene de embargoul rus, dar a recunoscut că pot apărea şi efecte indirecte ca urmare a faptului că în România ar putea ajunge un număr mai mare de produse europene care în mod normal erau exportate pe piaţa rusă.
Comisarul european pentru Agricultură a evidenţiat faptul că măsurile de sprijin se vor aplica atât timp cât va fi nevoie de ele.

Sursa: www.mediafax.ro