Un nou împrumut cu o valoare de aproximativ 900 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul României a aprobat un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata facturilor către beneficiarii de fonduri europene.
„Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de aproximativ 900 milioane de lei, din care vor fi făcute plăţi către beneficiari. Sumele achitate beneficiarilor vor fi rambursate României de către Comisia Europeană. Subliniez că niciun proiect finanţat din fonduri europene nu va avea probleme cu asigurarea sumelor necesare pentru efectuarea plăţilor către furnizori, însă fac un apel către beneficiari să accelereze implementarea proiectelor şi să vină cu facturi”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii proiectelor implementate în cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de aproximativ 312 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor către beneficiarii Programului Operaţional Regional a fost prevăzută o sumă de 300 milioane de lei. În acelaşi timp, pentru efectuarea de plăţi către beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice a fost alocată o sumă de 280 milioane de lei.

Surse: Ministerul Fondurilor Europene