In curand vom avea alegeri Consiliul de Mediere pentru dobandirea calitatii de membru in din Romania.

Sub deviza “Credem in mediere” se vor desfasura o serie de intalniri in Bucuresti si in tara pentru dezbaterea Proiectului „Reconstructie – Implementare – Consolidare” .
La intalniri participa: Bogdan Stanescu, Mihai Munteanu, Simona Tociu, Nicoleta Ionescu, Dorin Barbulescu, personalitati care isi doresc sa aduca SCHIMBAREA în mediere, astfel încât:

– Mediatorii sa aiba medieri,
– Medierea sa fie cunoscuta si recunoscuta,
– Activitatea Consiliului de Mediere sa devina eficienta si transparenta,
– Corpul Profesional al Mediatorilor sa fie consultat pentru orice decizie care influenteaza profesia.

Mediatorii si medierea sunt principalii beneficiari ai rezultatului acestor alegeri si pentru ca se doreste o comunicare eficienta si transparenta, in perioada ramasa pana la desfasurarea alegerilor pentru demnitatea de membru in Consiliul de Mediere. Voturile mediatorilor vor consemna activitatea Consiliului de Mediere in urmatorii 4 ani.

Ideea lansarii Proiectului „Reconstructie – Implementare – Consolidare” s-a nascut din dorinta de a rezolva problemele de ordin legislativ si o serie de disfunctionalitati care au îngreunat de-a lungul timpului procesul de constientizare a populatiei cu privire la mediere, dezvoltarea si stabilizarea profesiei de mediator, astfel încât medierea se afla în acest moment într-o etapa de stagnare.

Obiectivele Proiectului „Reconstructie –Implementare – Consolidare”,  sunt structurate în doua etape 2015-2017, respectiv 2017-2019, iar initiatorii isi asuma responsabilitatea individual si colectiv . Echipa isi propune un set de solutii cu aplicabilitate imediata ai prin crearea de oportunitati, pentru a pune în valoare cunostintele profesionale ale mediatorilor, promovarea aceastei profesii de la stadiul actual, la stadiul de fenomen social care reglementeaza o stare de normalitate, dând posibilitatea cetatenilor sa constientizeze eficienta reala a Medierii.

Cei cinci initiatori ai programului „Reconstructie – Implementare – Consolidare” sunt prezentati mai jos:

stanescu

munteanuionescu

 

 

 

 

 

badulescu

tocitu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dezbaterile vor avea loc in urmatoarele orase:

Suceava – 11 februarie – ora 16:00 – Camera de Comert si Industrie Suceava

Iasi – 12 februarie – ora 16:00 – Facultatea de Hidrotehnica si Geodezie si Ingineria Mediului – Amfiteatrul 10

Galati – 14 februarie – ora 10:00 – Universitatea Dunarea de Jos (Facultatea de Drept) Aula Magna

Braila – 14 februarie – ora 12:30 – Aula Facultatii de Inginerie Dunarea de Jos

Buzau – 15 februarie – ora 10:00 – Sala Athena, Str. Mesteacanului, nr. 1”

Rm Valcea- 19 februarie 2015, ora 17:00, la Biblioteca Judeteana” Antim Ivireanu” , strada Carol I, nr. 26, Sala de conferinta, parter

Detalii Mediereinfo.ro