
Cei mai multi dintre noi stiu ca sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze. Mai stim si ca se face din peste crud si orez. Si cam atat …
Initial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a carnii si pestelui. Această metodă de conservare a peștelui întreg, face ca propriile enzime ale pestelui sa genereze o aroma puternica.
Specialistii MY SUSHI propun 10 motive pentru care sa mananci cat mai mult sushi.
1. Are cantitati scazute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: in general orez fiert si peste crud
2. Nori, alga marina comestibila, contine iod, magneziu, calciu si fier.
3. Wasabi are proprietati puternice digestive si antiodidante.
4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajuta la cresterea imunitatii.
5. Sosul de soia este bogat in proteine si fier.
6. Contine putine alimente alergene, nefiind astefel periculos pentru persoanele mai sensibile.
7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorita acizilor grasi Omega 3 regasiti in peste.
8. Este o dieta eficienta cand vrei sa slabesti; exista si cure de slabire si detoxifiere cu sushi.
9. Contine putine grasimi saturate, fiind aliatul pentru o silueta de invidiat.
10.Reduce riscurile aparitiei cancerului, elementele sale componenete (orezul si Omega 3 din peste) protejeaza organismul.
Când a început totul?
In Japonia secolului X, pestii erau taiati si spalati in interior cu sake (vin din orez, traditional japonez). Dupa perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul pestilor si aruncat.
Astfel acest fel de mâncare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a peștelui. Pragmatici si inventivi cum ii cunoastem, japonezii au reusit sa reduca la maxim timpul de fermentatie in producerea de sushi. Astfel, au inceput sa adauge otetul care nu numai ca a scurtat considerabil timpul de gatire, dar reusea sa adauge si un gust usor picant preparatului, ajungând cu timpul sa aibă gustul pe care i-l cunoastem.
Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.
***
Despre MY SUSHI
MY SUSHI este cea mai mare fabrica de sushi din Romania ce ofera clientului, atat serviciul de catering cat si cel de livrare.
Descoperiti lumea sushi si a altor specialitati sushi bar si va garantam ca o sa doriti sa repetati aceasta experienta si ca veti aprecia poporul japonez pentru ca a inventat aceasta mancare sanatoasa si delicioasa.
MY SUSHI adopta noul trend dictat de localurile cu renume din lume. Astfel dorim sa asiguram satisfactia multor clienti, care doresc sa savureze o masa usoara, hranitoare si in tendinte.
Asadar, sushi, vedeta bucatariei japoneze, nu mai este demult o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intreaga lume, o manie.
LABORATORUL MY SUSHI
Laboratorul nostru este construit si dotat în conformitate cu Legile referitoare la igiena, revizuite recent de Comisia Europeana pentru consolidarea normelor aplicabile industriei alimentare si de catering. Constructia laboratorului de sushi îndeplineste cerintele de climatizare stricte care impun o temperatura obligatorie de +10°C în sectia de preparare si de +8°C în sectia de curatare si filetare a pestelui. În general, sistemul de control al temperaturii este esential în laboratorul de sushi si trebuie echilibrat în functie de întreaga procedura de preparare a specialitatilor sushi.
Datorita structurii noastre flexibile, putem face fata oricarei diversitati de comenzi si meniuri, pentru orice fel de ocazie, de la cea mai simpla (exemplu o comanda la domiciliu) la cea mai speciala ocazie: petreceri, dineuri, aniversari, evenimente speciale si altele.