
Pentru o cina rapida si usoara, am incercat o reteta de chiftelute cu ton. Ineditul consta in faptul ca nu sunt prajite in ulei ci coapte in cuptor. Lucrurile se intampla foarte simplu, si anume:
Pentru ingrediente avem nevoie de:
500 grame cartofi curatati
1 conserva de ton bucati in ulei
2 oua
2 linguri parmezan ras
1 fir usturoi verde sau ceapa verde
1 legatura patrunjel
sare, piper
pesmet pentru tavalit
Preparatul e cat se poate de rapid:
Cartofii se fierb, se scurg bine, se strivesc si se lasa la racit dupa care, se adauga restul ingredientelor, se omogenizeaza, se ia cu mana din compozitie si se formeaza chiftelute de marimea unei nuci mai mari care se tavalesc prin pesmet si se aseaza in tava tapetata sau captusita cu hartie de copt.
Din toate cantitatile de mai sus au iesit 36 de bucati.
Se dau la copt in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade sau pana se rumenesc frumos si delicios. Daca mai raman, sunt bune si reci la micul dejun!