Conform unei analize publicate de agentia de presa Agerpres, cererea pentru apartamente si garsoniere de închiriat se dublează în septembrie față de restul anului, iar prețul chiriilor pentru garsoniere începe, în Capitală, de la de 245 de euro/lună.

Apartamentele de 2 camere cele mai convenabile se găsesc în Rahova, Berceni și Militari, la chirii medii de până în 300 euro/lună, iar cele mai mari chirii sunt în zona de nord Băneasa și Aviației cu peste 500 euro/lună. Recordul la apartamentele de 2 camere îl deține zona parcului Herăstrau unde chiria medie ajunge la 800 euro/lună.

Cele mai bune apartamente de 3 camere de închiriat se găsesc în Drumul Taberei și Militari, la o chirie de 350-380 euro/lună. Pe segmentul apartamentelor de lux, în zone precum Aviatorilor-Arcul de Triumf chiria pentru 3 camere depășește 1.000 euro/lună. Aici toata analiza Agerpres.

Tot in aceasta perioada creste si numarul cererilor pentru cumparare apartamente noi, in special prin credit Prima Casa. Cine isi permite un avans de 2000-3000 Euro si are un venit stabil, isi poate achizitiona in Militari, Pacii apartamente in care rata nu depaseste 200 euro pentru garsoniere si maxim 300 Euro pentru apartamente cu 2 camere.

Dezvoltatorul proiectelor rezidentiale din Militari, Bacriului Residence si Belsugului Residence, anunta ca in ultimile 2 saptamani a crescut sensibil numarul cererilor pentru apartamente si garsoniere, care se cumpara prin programul Prima casa. „Sunt clienti din Alexandria, Targu Jiu, Pitesti, T. Magurele care au cumparat in ultima perioada, in special pentru tineri sau studenti care locuiesc in aceasta perioada in Bucuresti. Proiectele noastre Belsugului Residence si Bacriului Residence, cuprind apartamente 2 camere care incep de la 45.000 Euro si Garsoniere de la 35.000 Euro, concepute special pentru vanzare prin Programul Prima casa.”

Apartamentele sunt complet finisate, cu centrala proprie, boxa inclusa, iar unele au si garajul subteran inclus. Localizarea este in Militari, metrou Pacii, sector 6 Bucuresti, foarte aproape de b-dul Iuliu Maniu, cu acces rapid catre zonele de cumparaturi si mijloace de transport.

Pentru mai multe detalii vizitati www.bacriuluiresidence.ro sau www.belsuguluiresidence.ro 

Preturile difera in functie de locatie. Astfel in Militari-Rosu, sunt apartamente finalizate de o calitate excelenta care au preturi incepand de la 42.500 Euro, cu suprafete generoase, ce depasesc 54 mp utili si finisaje de exceptie. Unele beneficiaza de acces mansarda, pod (suprafete 25-30mp), in care clientii isi pot amenaja birou, sau loc de joaca pentru copii.

Compania Ecap Imobiliare promoveaza astfel de apartamente de care clientii sunt foarte multumiti. Vezi exemplu apartament 2 camere Militari Rosu, la 5 minute de Apusului.