Luni seară jurații “Hell’s Kitchen” au făcut încă două eliminări din concurs, astfel că Gabriela și Ștefan au pierdut tunicile și cursa pentru premiul cel mare de 80.000 de euro. După o dimineață alertă în care concurenții au fost treziți de sunetul ambulanței și au aflat că trebuie să gătească pentru 70 de paramedici, cei trei chefi ai show-ului de la Antena 1 i-au răsplătit pe băieți cu o vizită la un centru de echitație, în vreme ce fetele au primit pedeapsa de a pregăti, încă o dată, unt de arahide. Seara s-a încheiat cu încă un service greu, solicitant, care i-a ținut în priză pe mulți, cu probleme de sănătate și două eliminări.
Băieții au întâmpinat probleme în service-ul de luni seară, astfel că, deși săptămâna trecută au primit laudele lui chef Dumitrescu, de data aceasta nu s-au coordonat și s-au pierdut cu firea. Tavi și Vali nu au fost pe aceeași lungime de undă, astfel că pregătirea starter-elor s-a prelungit nepermis de mult, lucru care l-a scos din sărite pe chef, presat la rândul lui de comenzile clienților. În cele din urmă, Vali a fost poftit afară din bucătărie, iar sarcinile au fost redistribuite. Ștefan a clacat în timpul service-ului și a ales să părăsească bucătăria, acuzând dureri de stomac, apărute pe fondul unui ulcer mai vechi. Decizia l-a costat foarte mult, pentru că cei trei jurați i-au reproșat că și-a abandonat echipa și că un astfel de comportament nu se potrivește cu poziția de chef într-un restaurant de top. La finalul serii, Ștefan a părăsit ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, declarând totuși că el este mândru de tot ce a realizat în concurs și că această competiție este mult mai dificilă decât și-ar fi închipuit vreodată.
Și în tabăra fetelor au existat ciocniri, însă de data aceasta echipa roșie s-a descurcat mai bine și a primit felicitările lui chef Dumitrescu, mulțumit că lucrurile merg bine. Fetele s-au certat, au avut opinii diferite, însă au avut o coordonare mai bună decât a băieților, reușind să servească nu numai starterul, ci și main course-ul. Spre finalul service-ului oboseala s-a făcut simțită: nu e ușor să faci să meargă ca pe roate un restaurant de top, cu multe comenzi care trebuie onorate în cel mai scurt timp, cu un meniu atent gândit. Așa se face că Elena a clacat și nu s-a mai putut concentra la ceea ce avea de făcut, în vreme ce Gabrielei I s-a făcut rău și a avut nevoie de intervenția medicilor. Astfel, chiar înainte de servirea desertului, echipa roșie s-a blocat, iar restaurantul a fost închis.
Deși s-au odihnit la clubul de echitație, s-au distrat, au stat de vorbă cu chef Bontea și s-au bucurat de o zi petrecută în aer liber, băieții nu au fost la înălțime seara, în timpul service-ului. Tavi a fost din nou copleșit de emoții și lacrimi și, rănit de atitudinea colegilor săi, a luat decizia de a lupta de acum înainte pe cont propriu și de a-și urmări obiectivul personal. Ștefan și Valentin au fost la un pas să se ia la bătaie pe drumul spre restaurant, dar au fost despărțiți de ceilalți. Cu așa o atmosferă tensionată, echipa albastră nu a făcut performanță și a înțeles că înainte de toate trebuie să învețe să muncească în echipă pentru a da rezultate. ”Astăzi mi s-a confirmat: sunteți o gașcă de spălători de vase”, i-a mustrat juratul.
Momentul nominalizărilor a scos la iveală și strategia fiecărei echipe: în vreme ce fetele mizează pe antipatii, băieții încearcă să îi elimine pe cei mai buni concurenți, lucru care nu este apreciat de cei trei jurați. Echipa roșie le-a nominalizat pe Valentina și Elena, însă chefii decid că Gabriela trebuie să plece acasă, pentru că ea a încurcat echipa la pregătirea desertului. În echipa băieților, Ștefan a fost cel care s-a autonominalizat din pricina problemelor de sănătate, însă acesta nu a fost considerat de chef Dumitrescu un motiv real. Tavi a fost cel de-al doilea concurent pe care echipa albastră l-a nominalizat, însă nici de data aceasta jurații nu au fost de acord, astfel că Ștefan a fost cel care a pierdut tunica.