Pentru al 5-lea an consecutiv Echipa de Robotica Autovortex Romania reuseste performanta de a castiga locul 1 la FTC Open Russia, desfasurat anul acesta, in orasul Perm din sudul Siberiei, in perioada 15-17 Februarie 2018.
Odata cu obtinerea locului 1 la aceasta competitie, echipa Romaniei Autovortex obtine calificarea la Campionatul Mondial din Detroit, SUA, ce se va desfasura la sfarsitul lunii aprilie.

La competitia din Rusia au participat cele mai bune echipe din Rusia, dar si alte 3 echipe de la liceele din Romania din Iasi, Cluj si Bucuresti. Echipa de robotica Autovortex a deplasat in Rusia 4 roboti. Succesul este si mai rasunator pentru ca din cei 4 roboti doi au formant aliantele din finala, iar ceilalti 2 au jucat semifinala.

In acest an, in luna ianuarie echipa Nationala de robotica Autovortex Romania a obtinut medalia de aur de la Campionatul Internațional de Robotică FTC din Seul, Coreea de Sud.

Echipa reunește 20 de elevi  de la liceele din Bucuresti: Colegiul National de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Sfântul Sava, ICHB, BSB, AISB, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Liceul Teoretic Jean Monnet, dar și de la Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași.

Echipa câștigătoare a fost coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin și mentorată de studenta Panea Elena Andreea

Inainte de Campionatul Mondial de Robotica First Tech Callange din Detroit, SUA, urmeaza competitia nationala de robotica din Romania, BRD – First Tech Challenge, ce se va desfasura la Bucuresti in Sala Polivalenta, in perioada 23-25 Martie, si reuneste peste 96 echipe de liceu  din toata tara. Detalii pe: FTC Romania sau pe pagina de Facebook BRD FTC Romania