O nouă zi în ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” a adus luni seară la Antena 1 o eliminare cu forța, multă adrenalină în bucătărie, dar și emoții ajunse la punctul de fierbere. Elena este cea care la finalul serii a părăsit competiția după un service solicitant, ea fiind de altfel și singura nominalizată. Cu toate acestea, Elena s-a opus atunci când jurații i-au cerut să predea tunica de bucătar și a insistat să spună că nu vrea să plece din concurs pentru că nu s-a putut adapta în echipa fetelor și că în echipa băieților ar fi mai potrivită. În aceeași ediție concurenții au avut de bifat încă un service, însă au primit și o probă de recunoaștere a ingredientelor din farfurie.
Prima probă a serii i-a pus din nou față în față pe băieți și fete și le-a testat abilitățile de a recunoaște diverse tipuri de carne, contra cronometru, astfel că greșelile făcute de unii concurenți au atras și multe hohote de râs. La final, bucătarii nu numai că au primit sarcina de a găti câte un preparat care să aibă la bază un anumit tip de carne, ci și posibilitatea de a-și alege oponentul la jurizare din echipa adversă.

Proba a fost câștigată de fete, care au primit cu emoție și lacrimi în ochi vestea că recompensa este de fapt posibilitatea de a vorbi la telefon, timp de 30 de minute, cu cei dragi. După o perioadă de conviețuit în casă, fără telefoane, internet sau televizor, fără să știe ce fac cei de acasă, glasul tatălui, al mamei sau al fiului le-a făcut pe multe dintre fete să plângă de fericire. În vreme ce fiecare concurentă din echipa roșie își alina dorul de casă și de familie vorbind la telefon cu cei dragi, băieții au fost pedepsiți și au trecut la curățenia din casă.

Fiecare dintre ei însă și-ar fi dorit să poată auzi vocea cuiva drag. Dany a povestit emoționat că îi este greu să stea departe de cea pe care o iubește, Claudia. Cei doi împlinesc 8 ani de relație și chiar dacă nu pot comunica pe perioada cât Dany este în casa ”Hell’s Kitchen”, jurnalul acestuia este cel mai bun prieten pe care concurentul îl poate avea într-o astfel de zi: acolo își notează tot ce simte, ca și cum i-ar vorbi iubitei sale.
Raportul s-a schimbat însă în timpul service-ului de seară, pentru că echipa albastră a fost mult mai aproape de cerințele lui chef Florin. În timp ce băieții au primit laude, fetele nu s-au descurcat cu lista de comezi. Angi și Valentina, repartizate la starter-e, nu s-au înțeles între ele și mai mult și-au pus bețe în roate decât să lucreze în folosul echipei.

O listă întreagă de comezi și de ingrediente au fost irosite, preparate au ajuns la coșul de gunoi pentru că nu au fost gătite corespunzător, conform cerințelor unui restaurant de top care vrea să le ofere clienților ce e mai bun. Dezamagit de ce a găsit în bucătăria roșie, chef Dumitrescu ia decizia ca băieții să intre și să le ajute și pe fete, pentru ca cei veniți la restaurant să aibă parte de o servire corectă, la timp, de farfurii gustoase și arătoase. Elena a fost ținta mustrărilor lui chef Dumitrescu luni seară, aceasta declarând în cele din urmă că vrea să intre în echipa băieților. Nu a rezistat însă nici acolo, așa că a fost invitată să iasă din bucătărie.

Pentru a salva un posibil dezastru, chef Florin alege să îi trimită pe băieți în echipa roșie, pentru a le ajuta. Băieții reușesc să încheie cu succes service-ul, apoi preiau comanda în echipa roșie. Depășită de situație, Angi anunță că vrea să plece acasă, fiindcă nu mai rezistă. La final însă, cea care a părăsit “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” a fost Elena, a cărei eliminare a impus și intervenția pazei, deoarece concurenta nu dorea să plece din concurs.