GTC România are în plan demararea unor noi proiecte imobiliare în România, existând și un interes față de achiziționarea unor proiecte aflate în faze incipiente. Obiectivele pe termen scurt ale companiei includ și îmbunătățirea rezultatelor centrelor comerciale deținute în România

GTC România este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, deținând proiectul de birouri City Gate din București, două ansambluri rezidențiale (FeliCity și Rose Garden, ambele în București) și trei centre comerciale sub marca Galleria (în Arad, Buzău și Piatra Neamț)

GTC România, unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari locali, are în plan demararea unoi noi proiecte imobiliare în România, segmentul spațiilor de birouri prezentând cele mai atractive oportunități din acest punct de vedere.

„Piața imobiliară din România trece printr-o etapă pozitivă, existând numeroase posibilități de investiții. Terenurile au ajuns la un cost mai bun iar cererea din partea companiilor pentru spații de birouri moderne sau pentru spații comerciale a revenit la niveluri atractive. Analizăm diferite oportunități de dezvoltare a activității GTC România, fiind interesați de demararea unor noi proiecte sau chiar de achiziția altora care se află în faze incipiente de dezvoltare”, a declarat Danny Bercovich, CEO GTC România.

Danny Bercovich, un manager cu o experiență de peste 15 ani în sectorul imobiliar, în dezvoltarea și administrarea de proiecte imobiliare, a fost numit la conducerea GTC România la începutul acestui an, după ce a coordonat anterior activitatea companiei în Bulgaria, țară unde Globe Trade Center deține patru centre comerciale.

„Compania a trecut prin mai multe schimbări în ultimele nouă luni. Avem un nou acționar majoritar, Lone Star, care intenționează să utilizeze GTC și experiența sa ca o platformă pentru noi investiții în Europa Centrală și de Est, România prezentând oportunități masive la nivel regional. Avem și o nouă echipă de conducere la nivel local, care are obiective clar stabilite, de la îmbunătățirea rezultatelor până la identificarea unor noi direcții de dezvoltare”, a mai declarat Danny Bercovich.

GTC România este unul din cei mai vechi dezvoltatori imobiliari de pe plan local, cu investiții totale de peste 400 milioane de euro. Compania deține proiectul de birouri City Gate, cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrăti, al cărui grad de ocupare este de 93%, majoritatea contractelor fiind prelungite recent până în 2018 – 2020. Printre chiriașii City Gate se numără Rompetrol, Romtelecom, Microsoft, Millennium Bank, Hoffmann-La Roche, Alcatel și E.ON.

GTC România mai deține trei centre comerciale, sub marca Galleria, în Arad, Buzău și Piatra Neamț, al căror grad de inchiriere este de 90%. „Nu toate centrele comerciale înregistrează rezultatele celor din București sau ale marilor poli economici din țară și acest fapt este normal. Există comunități și în alte orașe și persoane care doresc să își facă cumpărăturile într-un centru comercial modern iar noi suntem acolo pentru ei”, a mai afirmat CEO-ul GTC România.

Compania mai deține și două ansambluri rezidențiale, FeliCity și Rose Garden, ambele în București.

—–

Despre GTC România

GTC România a fost înființată în 1999 și face parte din GTC Group, companie cu o experiență de peste 18 ani în dezvoltarea de proiecte imobiliare în zece țări din Europa Centrala și de Est: Polonia, România, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Republica Cehă, Rusia și Ucraina.

GTC România este unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe plan local, având un portofoliu format din proiectul de birouri City Gate din București, două ansambluri rezidențiale (FeliCity și Rose Garden, ambele în București) și trei centre comerciale sub brandul Galleria – în Arad, Buzău și Piatra Neamț. Compania este unul din pionerii pieței imobiliare locale, dezvoltând si vânzând clădirile de birouri America House și Europe House din centrul Bucureștiului.

GTC Group a fost înființată în 1994 în Polonia și este o companie publică, listată la bursa din Varșovia. GTC Group are un portofoliu de proiecte finalizate evaluat la aproape două miliarde de euro.

Mai multe detalii: GTC România