Scrieţi numele fetiţei sau băieţelului dumneavoastră în culori superbe, utilizând ingenios împodobirea în relief, şabloanele, pirogravarea sau decorarea cu lipici şi sclipici, cu ajutorul uneltelor Dremel și al ghidului pas cu pas de mai jos…Copilul dumneavoastră va fi încântat de această decoraţiune originală pentru dormitorul său, fie că aranjaţi literele deasupra şemineului pentru aniversarea sa sau le fixaţi pe uşa camerei sale, adăugând și cuiere pentru haine.

Materialele necesare:

• Dremel® VersaTip™

• Pistolul de lipit Dremel® şi baghete de lipit cu sclipici GG04

• Pensulă pentru decorat în relief şi pudrele corespunzătoare

• Şabloane

• Pietre plate de forme şi mărimi diferite

• Paiete în formă de stele

• Litere din lemn în diferite culori

 

Gradul de dificultate: 2 stele – nivel începător

Pasul 1

Pe prima literă din lemn desenaţi o formă de stea cu ajutorul unei pensule speciale şi a unui şablon, în partea superioară, în stânga. Presăraţi repede pudră pentru reliefare peste forma respectivă, apoi încălziţi-o folosind unealta Dremel VersaTip şi duza suflantă de aer cald pentru a fixa pudra şi a reliefa modelul, setând unealta la valoarea cea mai mică. Repetaţi cu diferite forme de stea sau spirală, utilizând imaginea drept model pentru colorat şi poziţionare.

Pasul 2

Pe partea dreaptă a aceleaşi litere, trasaţi linii de lipici cu sclipici pe toată suprafaţa, utilizând pistolul de lipit Dremel căruia i se ataşează vârful de lipire. Pe măsură ce lucraţi, plasaţi câteva pietre plate pe literă, în lipici, profitând de suprafaţa lipicioasă cât nu s-a uscat. Trasaţi linii de lipici până pe marginea literei, iar în cazul în care lipiciul depăşeşte marginea, ştergeţi-le, astfel încât marginile să rămână nedecorate. Adăugaţi şi alte elemente, decorând formele reliefate cu paiete sau pietre plate.

Pasul 3

În cele din urmă, utilizaţi unealta VersaTip şi vârful de pirogravare pentru a marca, prin ardere, puncte mici sau floricele pe suprafaţa literei, printre stelele reliefate, ca în imagine. Procedaţi la fel, utilizând aceste tehnici, pentru a decora toate literele care întră în numele copilului dumneavoastră.

Sfatul Dremel: Utilizaţi o pensulă fină pentru a elimina resturile de pudră pentru reliefare, înainte de a o încălzi.

Pas cu pas cu Dremel Litere decorate pentru camera copilului1

Despre Dremel

Dremel este unul din brand-urile companiei Bosch, fiind dedicat utilizatorilor pasionaţi de proiecte de DIY, precum restaurarea automobilelor, prelucrarea lemnului, realizarea modelelor şi alte hobby-uri creative. Prima unealtă multifuncţională rotativă Dremel a fost inventată cu 80 de ani în urmă şi, de atunci, Dremel a devenit pe plan internaţional un brand renumit, asigurând produse pentru o mare varietate de utilizatori.

Unealta multifuncţională rotativă Dremel a devenit cea mai vândută unealtă multifuncţională din lume, reprezentând angajamentul companiei pentru inovaţie şi calitate. Produsele principale din gama Dremel sunt uneltele multifuncţionale rotative, care lucrează la viteze înalte, fiind versatile şi putând fi folosite cu peste 150 de accesorii sau ataşamente Dremel. Produsele Dremel uşurează munca în cadrul proiectelor detaliate şi extrem de complexe, fie ele proiecte creative sau funcţionale, atât pentru utilizatorii profesionişti, cât şi pentru utilizatorii pasionaţi de proiectele de DIY.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa paginile de internet: www.dremel.ro sau www.bosch.ro.