Echipa de robotica Autovortex Romania a fost felicitata de catre presedintele Romaniei Klaus Iohannis pentru rezultatele exceptionale obtinute la competitiile intenationale de robotica din ultimii ani.

Presedintele Romaniei dl. Klaus Iohannis a primit azi la Palatul Cotroceni echipa de Robotica Autovortex Romania si a felicitat toti membrii echipei, impreuna cu mentorul lor prof. Ionut Panea, pentru rezultatele exceptionale obtinute in ultimii ani la competitiile internationale de robotica First Tech Challenge. Dupa rezultatele obtinute anul trecut unde au castigat toate competitiile in Rusia, Germania, Olanda, Australia si au obtinut locul III la Campionatul Mondial din SUA, anul acesta copii romani au ocupat primul loc si la copetitiile din Rusia, Canada si Israel. Luna viitoare elevii romani vor concura la Campionatul Mondial de Robotica FTC, cu 3 roboti.

Intr-un mesaj pe Facebook, dl Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, felicita copiii si le ureaza mult succes in continuare: „Astăzi m-am întâlnit cu membrii echipei AutoVortex, liceeni care au reușit să aducă România pe primele locuri ale competițiilor internaționale de robotică. M-au impresionat prin dedicația și pasiunea pe care le au. Acest potențial de inovare merită să fie încurajat și sprijinit. Îi felicit și le doresc mult succes la Campionatul Mondial de Robotică din luna aprilie!”

In perioada 25-26 Martie la Sala Polivalenta din Bucuresti, se va desfasura prima editie a Campionatului de Robotica First Tech Challenge Romania, unde vor participa peste 60 echipe de la liceele de renume din toata Romania.

Detalii pe website http://www.firstromania.com