Quantum Robotics, echipa de robotica a Liceului International de Informatica Bucuresti (ICHB) a castigat medalia de aur si Winning Alliance Award la competitia de robotica First Tech Challenge Coreea de Sud, ce s-a desfasurat pe 26 Ianuarie 2019, la Seoul.

Performanta de exceptie obtinuta de echipa Quantum Robotics la primul eveniment First Tech Challenge al anului, la campionatul FTC Coreea de sud. Echipa a obtinut medalia de aur prin castigarea premiului Winning Alliance Award, premiu acordat echipelor din alianta care castiga finala competitiei pe terenul de joc. Alianta castigatoare a fost formata de echipele romanesti Quantum Robotics si AutoVortex, aceasta din urma fiind capitanul aliantei. La eveniment a mai participat o echipa romaneasca – Qube – care a jucat semifinala competitiei. Tema de anul acesta „Rover Ruckus” are ca inspiratie explorarea spatiului, iar echipele trebuie sa puncteze culegand minerale (bile si cuburi) din crater, pe care trebuie sa le sorteze si depoziteze in spatii special amenajate.  La competitia desfasurata la Seoul, pe data de 26 ianuarie 2019, au participat peste 200 echipe din care 32 de echipe First Tech Challenge din Coreea de Sud, Japonia si Romania. Echipa s-a intors azi la Bucuresti.

Datorita costurilor mari cu deplasarea si cazarea, din cei 20 de membrii ai echipei Quantum Robotics, la competitie au fost deplasati 10 elevi si au fost insotiti si coordonati de profesorul de informatica Emre Sertel. „Am surprins prin eficienta, fiabilitate si spirit de echipa. Nu cred ca se astepta cineva sa avem un robot asa bun. Copiii au muncit intens la robot pe perioada vacantei de iarna si rezultatele s-au vazut”, ne-a declarat dl Emre Sertel, mentorul principal al echipei si profesor de informatica la ICHB.

„A fost o competitie dura si foarte stricta din prisma programului. Ne-am prezentat in concurs cu un robot fiabil, de care organizatorii competitiei au fost impresionati. Atunci cand am scos robotul din cutie erau foarte multi care doreau sa il priveasca sa ne intrebe cum functioneaza, foarte interesati de sistemele noastre. Robotul a fost construit de noi in totalitate in laboratorul liceului. Toate piesele robotului au fost proiectate si modelate 3D, printate cu ajutorul imprimantei 3D din laborator. Piesele metalice au fost taiate cu ajutorul partenerilor/sponsorilor si le multumim pe aceasta cale”, ne-a spus Andrei Preda, team leader Quantum Robotics.

 

Winning Alliance Award- FTC Coreea de Sud 2019. De la stanga la dreapta Quantum Robotics si AutoVortex

Despre Quantum Robotics

Echipa a fost infiintata in anul 2017 cu elevi din cadrul ICHB, olimpici la informatica, matematica, fizica, chimie si robotica. Echipa a obtinut performante remarcabile in anul 2018, castigand premiile Winning Alliance Award si Inspire Award la editia II-a a BRD First Tech Challenge Romania 2018 organizata de „Natie prin Educatie”, a participat la Campionatul Mondial de Robotica FTC de la Detroit, USA, a obtinut Grand Gold Award la Genius Olympiad, Oswego, New York, SUA, precum si alte premii nationale acordate de NASA, Johnson&Johnson, Vodafone, Metro AG.

Odata cu lansarea noii teme competionale „Rover Ruckus” 2018-2019 pentru concursul de robotica First Tech Challenge, echipa Quantum Robotics isi propune:
– Sustinerea si Promovarea roboticii in Romania.
– Pregatirea echipelor prin organizarea de concursuri demonstrative/de antrenament tip Demo
– Participarea la competitii internationale de profil in 2019
– Participarea la Campionatul National de Robotica „BRD First Tech Challenge Romania” -martie 2019
– Calificarea la campionatul Mondial de Robotica First Tech Challenge din SUA 2019, Detroit.
– Obtinerea unei medalii la Olimpiada de Robotica Genius Olympiad, SUA, 2019
Detalii despre echipa Quantum Robotics se pot gasi pe www.qrobotics.eu , pagina de Facebook https://www.facebook.com/QuantumRoboticsFTC/ sau Instagram.