Quantum Robotics – echipa de robotică a Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) – a ajuns in semifinala concursului de robotică “Maryland Tech Invitational”, desfășurat la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory Laurel, Maryland,USA, în perioada 28-30 Iunie 2019,  din poziția de căpitan de alianță, încununad cu succes rezultatele excepționale obținute în sezonul 2018-2019, “Rover Ruckus”.
La concurs au fost invitate cele mai importante 34 de echipe de “First Tech Challenge“ din lume, care pe parcursul sezonului “Rover Ruckus” 2018-1019 au obținut cu robotul rezultate remarcabile în competițiile naționale, internaționale sau la Campionatul Mondial de robotică. Echipele au reprezentat țări precum: SUA, Japonia, Coreea de Sud, Israel și Romania.

Echipa “Quantum Robotics” #14270, a fost singura echipă internațională care a urcat pe podium clasandu-se pe locul 4 după jocurile de calificare, și astfel obținand dreptul de a alege echipele pentru semifinala competiției, în calitate de căpitan de alianță.

La aceasta competitie de Echipa “Quantum Robotics” #14270, a fost susținută de compania UiPath. “Suntem încântați că am putut să contribuim la recunoașterea talentelor noastre locale la nivel internațional. La UiPath considerăm că societatea umană va fi profund influențată în viitorul apropiat de realizările roboticii mecanice și a celei software. Tinerii din echipa Quantum Robotics vor face parte cu siguranță parte din această schimbare”, a declarat Anna Ghica, Head of PR, EMEA – UiPath.

Sezonul 2018-2019 este unul de excepție prin rezultatele obținute de echipa “Quantum Robotics”, după cum urmează:

Aprilie 2019
– Semifinaliști la Campionatul Mondial First Tech Challenge, Detroit SUA
– Finalisti “Motivate Award” Campionatul Mondial First Tech Challenge, Detroit SUA

Martie 2019
– Winning Alliance Award (locul I), Campionatul Național „BRD First Tech Challenge Romania”, București, Romania
– Think Award (locul I), Campionatul Național „BRD First Tech Challenge Romania”, București, Romania
– Inspire Award (locul III), Campionatul Național „BRD First Tech Challenge Romania”, București, Romania

Februarie 2019
– Premiul 2 la „NASA space apps”, Bucuresti, Romania
– Premiul 2 la Vodafone Hackathon “TechFest 2019”, Bucuresti, Romania

Ianuarie 2019
– Winning Alliance Award (locul I), „First Tech Challenge”, Seoul, Coreea de Sud

Iunie 2018
– Medalie de aur “Genius Olympiad”, New York, Oswego University, USA

Despre Quantum Robotics

Echipa Quantum Robotics a fost înfiițată in anul 2017, de un grup elevi olimpici la diverse materii precum: informatică, matematică, fizică, chimie, robotică, echipă ce iși propunea participarea la competițiile de robotică “First Tech Challenge”. FIRST este recunoscut ca fiind cel mai important program de implicare multidisciplinara STEM (știintă, tehnologie, inginerie și matematică) din întreaga lume, avand scopul de a oferi liceenilor posibilitatea de a aplica concepte integrate pentru rezolvarea problemelor complexe, dar și de a- și dezvolta abilitațile de lucru in echipă, precum și dorința de a-i ajuta pe ceilalți prin activităti de mentorat și voluntariat.

Echipa Quantum Robotics este sustinută de un grup de “investitori în performanță”, care au înțeles nevoile echipei pentru achiziționarea de piese pentru robot, deplasări, licențe, pe tot parcursul sezonului 2018-2019. Mulțumiri: Natie prin Educatie, MarcTel S.I.T., Roel Group, Reloc SA, Alpha Bank, Celesta Comexim, Kruk Romania, Metro System, Asociatia pentru Inteligenta Artificiala și Robotica, TCM Tuning, Solidworks si UiPath.

Pentru mai multe informații, vizitați Quantum Robotics online pe www.qrobotics.eu pe si Liceul Teoretic International de Informatica pe www.ichb.ro sau pe:
www.qrobotics.eu
www.facebook.com/QuantumRoboticsFTC
www.Instagram.com/quantum_robotics
www.youtube.com/quantumrobotics